Екскметицата Росина Станиславова тръгна да гласува, отведоха я в 6-то районно в София

Преди дни бившата управничка на "Красно село" бе обявена за издирване

Новини
19:16 - 09 Юни 2024
4098
Екскметицата Росина Станиславова тръгна да гласува, отведоха я в 6-то районно в София

Скандалната екскметица на "Красно село" Росина Станиславова е отведена от полицията в 6 районно управление на МВР. 

Преди дни бившата управничка е била обявена за издирване, след като не се и явила като свидетел по досъдебно производство.

Бившата кметица на район "Красно село" Росина Станиславова е била отведена от полицията в Шесто районно управление, съобщава БНР, позовавайки се на свои източници. 

В края на февруари "Демократична България" оттегли доверието си от кмета на "Красно село" след скандала, който се разрази във финансовата комисия към Столичния общински съвет. Тогава стана ясно, че Станиславова, издигната от ДБ на местните избори, е платила на себе си и свои служители част от парите по европейска програма "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" или по-конкретно 41 526 лева. Проектът се изпълнява от май, 2020 г. и продължава до март тази година. За този период кметът на столичния район е получил 7602 лв. възнаграждения като ръководител на проекта. Станиславова беше изслушана от комисията, но отказа да съобщи дали и колко пари допълнително е получила.

"Кметът на район "Красно село" гжа Станиславова е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства. След като тя не направи това, “Демократична България” дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища", обясняват от "Демократична България".  

Самата Станиславова обясняваше, че жалбите срещу нея били манипулирани, а екипът й бил изцяло посветен на работата си.