Експериментът на Барса успя в Киев и е на 1/8-финал

Ювентус също ще прави компания на каталунците в следващия етап след трудна победа в Италия над Ференцварош

Спорт
08:24 - 25 Ноември 2020
1476
Експериментът на Барса успя в Киев и е на 1/8-финал

Барселона постигна категорична победа с 4:0 при гостуването на Динамо Киев в мач от група G на Шампионската лига. По този начин каталунците се класираха за осминафиналите на турнира. Барселона за 19-ти пореден сезон стига до осминафиналната фаза на Шампионска лига.

Роналд Куман заложи на експериментален състав. В двубоя за каталунците взеха участие много млади играчи. Оскар Мингуеса, Матеус Фернандес и Конрад де ла Фуенте направиха своя дебют за „блаугранас“.

През първото полувреме опасностите пред двамата вратари липсваха, а точните удари общо бяха три.

Марк-Андре тер Стеген се наложи да се намесва в добавеното време на първата част след удар на Карлос де Пена.

Пред Вербич се откри добра възможност в 46-ата минута, но ударът му бе отразен от Тер Стеген.

Барселона поведе в резултата в 52-ата минута, когато Педри комбинира с Мартин Брайтуайт, след което топката попадна в Сержиньо Дест, който вкара топката във вратата на Бушчан.

Педри комбинира с Тринкао в 54-ата минута, но португалецът отправи слаб удар и Бушчан спаси без проблеми.

Барселона поведе с 2:0 в 57-ата минута. Карлес Аленя центрира от корнер в наказателното поле на Динамо Киев, където на първа греда Оскар Мигеса продължи с глава към Брайтуайт, който бе оставен непокрит и отблизо вкара във вратата на Бушчан. Това е първи гол за датския нападател от юли насам.

Динамо Киев можеше да върне интригата в 64-ата минута. Върбич се измъкна от Клеман Ленгле, след което подаде към Боялски, а той продължи към Де Пена, но той отправи много неточен удар.

Съдията Матей Юг свири дузпа за Барселона в 69-ата минута. Жорди Алба центрира към Брайтуайт, който стреля с глава, но бе избутан в гръб от Денис Попов. Ударът на датчанина бе отразен от Бушчан, но Матей Юг свири дузпа. Наказателният удар бе реализиран от Брайтуайт, който направи резултата 3:0 в 70-ата минута, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на Бушчан.

Барселона можеше да вкара и четвърти гол в 77-ата минута. Тринкао подаде към Сержиньо Дест, който нахлу в наказателното поле на Динамо Киев и подаде към непокрития Рики Пуч, но той стреля много неточно в аут.

Гол на Вербич в 82-ата минута не бе зачетен заради засада на нападателя на Динамо Киев.

Сержиньо Дест можеше да вкара своя втори гол в мача в 89-ата минута, но след удара му топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Бушчан.

Барселона отбеляза четвърти гол във втората минута на добавеното време на мача. Жорди Алба комбинира с Антоан Гризман, който вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Бушчан, оформяйки крайния резултат в срещата.

С тази победа Барселона продължава да е с четири победи от четири мача и 12 точки, докато Динамо Киев е с 1 точка.

Ювентус постигна много измъчена победа с 2:1 при домакинството на Ференцварош. По този начин „бианконерите“ също си гарантираха класиране за осминафиналната фаза на Шампионска лига.

За пръв път в историята на Ювентус в стартовия състав няма италианец нито на вратата, нито в защита.

Първата възможност в мача се откри пред Пауло Дибала в 14-ата минута, но ударът му бе отразен от Денес Дибуш.

Ференцварош изненадващо поведе в резултата в 19-ата минута, когато Нгуен подаде към Узуни, който прати топката във вратата на Войчех Шчесни.

Кристиано Роналдо отбеляза гол в 33-ата минута, който не бе зачетен заради засада.

Ювентус успя да изравни резултата в 35-ата минута. Хуан Куадрадо подаде към Кристиано Роналдо, който с удар от разстояние изпрати топката във вратата на Дибуш.

„Бианконерите“ можеха да осъществят пълен обрат в 59-ата минута, но след удара на Федерико Бернардески топката срещна левия стълб на вратата на Дибуш.

Алваро Мората падна в наказателното поле на Ференцварош в 64-ата минута, но съдията подмина претенциите на домакините за дузпа.

Пред Кристиано Роналдо се откри добра възможност в 69-ата минута, но Дибуш се намеси и улови топката.

Алваро Мората бе близо до това да се разпише в 77-ата минута, но след удара му топката срещна десния стълб на вратата на Дибуш.

Ювентус все пак стигна до победата с гол във втората минута на добавеното време на мача. Хуан Куадрадо получи отличен пас по дясното крило, след което сложи топката на главата на Алваро Мората, който стреля, а Дибуш не се намеси по възможно най-добрия начин и топката влетя във вратата му.

Ювентус е втори в групата с 9 точки, а Ференцварош е с 1 точка.