Експертизата е категорична: Сириецът Омар е бил пълнолетен, когато е прегазил бургаските полицаи

Новини
11:14 - 30 Септември 2024
702
Експертизата е категорична: Сириецът Омар е бил пълнолетен, когато е прегазил бургаските полицаи

В окръжен съд Бургас продължава делото за смъртта на двамата полицаи, прегазени от автобус, пълен с 47 нелегални мигранти, в центъра на Бургас.

Днес ще бъде представена съдебно-медицинската експертиза, която доказва, че към момента на извършването на престъплението, подсъдимият за убийството на униформените Омар Аднан е бил пълнолетен, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Сириецът дълго време се оправдаваше, че бил малолетен към момента на престъплението.

„Тази експертиза беше назначена още в началото на разследването, когато се породиха съмнения за възрастта на Омар, който твърдеше, че е непълнолетен. Тогава бяха представени документи, в които бяха посочени различни рождени дати на това лице. Заключението на експертизата е, че той е пълнолетен", заяви за БГНЕС прокурор Димитър Узунов.

Предстои днес да бъдат изслушани и трите вещи лица, извършили съдебно-медицинската експертиза, и още свидетели. Сред тях и Марияна Ламбова, която е служител на бензиностанция в местността Пода край Бургас, където се е повредил първият автобус, закупен от трафикантите. Тя е сигнализирала на тел. 112 заради съмнителното им поведение.

Делото няма да приключи днес, защото се издирват още свидетели от мигрантите, които имат адресни регистрации на територията на България.