Експресно: ЦСКА картотекира Линдсет

Спорт
11:17 - 03 Август 2022
2187
Експресно: ЦСКА картотекира Линдсет

ЦСКА експресно успя да картотекира в УЕФА последното попълнение Джонатан Линдсет. Така норвежкият халф ще бъде на разположение на Саша Илич за сблъсъците срещу ирландския Сейнт Патрикс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Първият е утре от 20:00 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Реваншът е на 11 август, четвъртък, от 21:45 часа в Дъблин.

В неделя 26-годишният Линдсет игра за последно за вече бившия си тим Сарпсборг в норвежкото първенство. В понеделник той пристигна в България, а вчера направи първата си тренировка под ръководството на Саша Илич.

От клуба дори разпространиха и кадри от заниманието, като към тях написаха: "Дълго те чакахме, Линдс! Успех!".

Линдсет беше закупен от Сарпсборг, действа като офанзивен халф, по-силният му крак е десният. ЦСКА обяви привличането на халфа в края на миналия месец. Той ще попадне в групата за утрешния мач със Сейнт Патрикс, като се очаква да запише и дебют с червената фланелка.

Полузащитникът се намира в добра кондиция, защото норвежкото първенство е в разгара си. През тази кампания той бе на терена в 15 шампионатни двубоя, в които вкара 2 гола. 2021-ва е най-силна в кариерата на Линдсет. В 25 срещи от първенството той реализира 10 попадения за Сарпсборг.

В момента треньорът на ЦСКА Саша Илич ще дава пресконференция. На нея специалистът ще разясни какво е състоянието на Линдсет.

Картотека за предстоящите срещи на континенталната сцена получи и нападателят Бисмарк Чарлс. Той дълго време лекува контузия и не е играл от 8 април тази година, когато червените загубиха с 0:2 от Локо Пд на "Лаута".