Ел Класико вдига адреналина в неделя

Актуални новини
09:13 - 28 Февруари 2020
1974
Ел Класико вдига адреналина в неделя

Точно в 22 ч. тази неделя на "Сантиаго Бернабеу" двата най-големи клуба в света в последните близо 30 години – „Реал” Мадрид и „Барселона”, се изправят едни срещу друг за Ел Класико от обичайната си изходна позиция - на първите две места в класирането.

Барса е лидер с две точки аванс след като хората на Кике Сетиен направиха серия от 4 поредни победи в шампионата. В същото време Реал се пропукваше сериозно през февруари. Тимът на Зинедин Зидан загуби от Реал Сосиедад(3:4) за купата на страната, от Леванте(0:1) за първенство и от Манчестър Сити(1:2) у дома за Шапионската лига. Като добавим и хикса със Селта(2:2) по-рано, става ясно защо този месец не бе особено приятен за "кралете", които отстъпиха лидерската си позиция в Ла лига.

Лионел Меси вкара 4 гола при 5:0 срещу Ейбар, след това не успя да се разпише срещу Наполи в шампионска лига при 1:1, но е добре да знаете, че срещите с Реал са любими за аржентинеца. Дебютното Ел Класико за Меси е през ноември 2005, когато той се отчита с асистенция при победа с 3:0.

Първото му дерби като титуляр на Камп Ноу бе паметно - 3:3 и хеттрик за Меси. В общо 42 мача между Барса и Реал, геният има 26 гола, което е рекорд в това съперничество. Меси е на върха и с върховните 14 асистенции за същия брой мачове, а хеттрикът му през 2007 бе повторен и през 2014. Сега отново е време за любимия мач на номер 10 от Барса, така че топката е в половината на Реал...

А Реал не е печелил Ел Класико в седем поредни издания на дербито от 2017г. насам. И е факт, че докато в последните години Реал доминираше в Европа, то Барса успя да се намести на домашния трон. Повече титли у дома и осезаемо предимство в директните мачове. Но дали тази тенденция не е дотук, ще стане ясно в неделя, пише dir.bg.