Ел Маестро: Дани Ганчев е главният човек в ЦСКА

Имам 100% свобода да взимам всички решения, заяви наставникът на червените

Спорт
15:12 - 15 Октомври 2023
4680
Ел Маестро: Дани Ганчев е главният човек в ЦСКА

"Основното по-различно нещо в ЦСКА съм аз. С пет години по-опитен съм. Много неща в клуба са се променили за към по-добро. Работил съм в пет различни страни. Тук е моето любимо място. Не е случайно, че се завърнах. Някои проблеми имат по-задна дата, преди аз да дойда тук. Не се интересувам кой какво мисли. Работя това от 25 години. Усещам подкрепа от треньорския ми екип, хората в клуба и играчите. Само ние знаем какво се случва в Панчарево. Вярвам в моите братя", заяви старши треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро.

Той даде за БНТ първото си телевизионно интервю, след завръщането си в клуба. В него сърбинът призна, че се е променил в сравнение с първия си престой на стадион "Българска армия".

Наставникът вярва в собствените си възможности и цели да изгради стил на игра, който да го отличава.

"Един треньор е успешен, ако изгради разпознаваем и уникален стил на игра. На 100% вярвам, че съм добър треньор. Постоянството и близкия стил в поредни мачове определя един добър треньор. Удовлетворение в играта можеш да намериш в по-малки отбори и по-млади треньори. Стремим се към доминация без топка. Феновете искат да виждат интензивност на терена и фитнес подготовка", допълни той.

Специалистът коментира взаимоотношенията си с ръководството на тима.

"Двустранното отношение и уважение е важно. Имаме футболисти от различни държави и някои играчи обаче са по-затворени и особени. Някои са ми приятели, други са деца и отношенията с тях са различни. Всичко е базирани на уважение. Работя добре с ръководството. Тези, които познавам са прекрасни хора. С Филип Филипов подобрявам комуникацията си, а Стоян Орманджиев е много готин. Данаил Ганчев е израснал много, той е главният човек. Работя по-директно с него от преди. Имам 100% свобода да взимам всички решения, които се възлагат на треньора", поясни той.