Eл Маестро се завърна в ЦСКА!

Договорът му е за година, с опция за удължаване

Спорт
16:28 - 29 Юли 2023
7361
Eл Маестро се завърна в ЦСКА!

Нестор Ел Маестро се завръща в ЦСКА. Той пристигна в София за последни преговори с ръководството на клуба и ги финализира.

Това ще е вторият му престой в клуба.

В щаба му влизат брат му Никон ел Маестро и Борян Стаматович, като предстои към тях да се присъедини още един помощник.

Остава и досегашният треньор на вратарите Стоян Колев. Договорът им е за една година с опция за удължаване.

Това е вторият период на наставника в ЦСКА. Той води отбора между 7 юни 2018 – 8 февруари 2019 г. и е запознат със спецификите на българския футбол и средата у нас.

"Благодарим на Ел Маестро за бързата реакция и готовността да помогне на отбора ни преди реванша в Лигата на конференциите и важните двубои, които ни предстоят в българското първенство", написаха от клуба.

Ел Маестро пое ЦСКА през лятото на 2018 г. и бе уволнен през февруари следващата година. В 28 мача записа 19 победи, 3 равни и 6 загуби.

След това на 12 юни отиде в австрийския "Щурм" (Грац) и след седем загуби в 8 мача бе уволнен на 25 юни следващата година.

На 12 март 2021 г. бе представен като наставник на "Ал Таевун" от Саудитска Арабия, но се задържа на поста по-малко от 6 месеца и бе махнат 22 август.

Още на 8 септември вече бе в турския "Гьозтепе", но след 6 поредни загуби бе уволнен на 7 март след само 6 месеца. Отборът пък изпадна в края на сезона.