Ел Маестро си тръгва, но записал името си в историята на ЦСКА

Той е чуждестранният треньор, водил червените в най-много срещи

Спорт
12:17 - 15 Април 2024
1444
Ел Маестро си тръгва, но записал името си в историята на ЦСКА

Вторият престой на Нестор Ел Маестро в ЦСКА приключи. За разлика от сезон 2018/19 обаче сега той успя да се задържи на поста и след зимната пауза. Това му позволи да се превърна в чужденеца с най-много мачове начело на тима - общо 59 във всички турнири.

Той задмина досегашния лидер Миодраг Йешич, който бе с 53 (51 при първия му престой и 2 при втория). Ел Маестро има и най-много победи - 40, при 38 за отстранилия Байер (Леверкузен) вече покоен наставник, който обаче е с по-добри показатели, що се отнася до успехите средно на мач.

Нестор Ел Маестро записа общо 31 мача при втория си престой начело на ЦСКА, в които стигна до 20 победи, 5 равенства и 6 поражения.

Нито през есента на 2018 година, нито сега успя да спечели срещу основния конкурент Лудогорец. Тогава имаше равенство и загуба, а сега допусна две поражения - 0:3 в Разград и 0:1 в последния мач на "Българска армия" преди започналата вече реконструкция на съоръжението.

Сърбинът успя да изведе ЦСКА до полуфиналната фаза за Купата на България, но тотално се провали в борбата за шампионската титла и логично напуска Борисовата градина, пише "Тема Спорт".