Елитните отбори в Англия вкарват феновете в управлението на клубовете

Спорт
17:55 - 07 Май 2021
1463
Елитните отбори в Англия вкарват феновете в управлението на клубовете

Желанието на феновете да участват в управлението на любимите си клубове в Англия по всичко изглежда ще бъде удовлетворено. След като Челси обяви, че привърженици на отбора ще бъдат допуснати до заседанията на борда, "Дейли Мейл" информира, че останалите клубове от Топ 6 ще последват този пример.

Конкретният модел на Челси включва трима представители на феновете, които ще бъдат избирани от привържениците и ще представят тяхното мнение пред ръководството. Те няма да имат право да гласуват при вземането на решенията, но от клуба твърдят, че ще се вслушват в мнението им.

Това, разбира се, е далеч от исканото от някои привърженици, като тези, които са в основата на протестите срещу ръководството на Манчестър Юнайтед, които настояват за мнозинство от 51% при управлението на клуба. Мнението на феновете обаче ще бъде чувано с готвените промени и така по-трудно ще се стига до парадоксалната ситуация, в която клубовете от топ 6 обявиха, че влизат в Суперлигата, след което 48 часа по-късно се оттеглиха от нея заради натиска на привържениците и властите.