Елизабет II се криела в имение с мистериозна пирамида

Съвършеният градеж се намира в Шотландия

Мистика
08:47 - 27 Септември 2022
6298
Елизабет II се криела в имение с мистериозна пирамида

Имението Балморал се превръща в популярна туристическа дестинация след смъртта на британската кралица. Намира се в Абърдийншир, Шотландия, и служи като резиденция на британското кралско семейство и място за уединение на Елизабет II. Почти неизвестно е, че в имението има съвършена пирамида.

Тя е изградена по заповед на кралица Виктория в памет на нейния съпруг и се намира в гъста гора сред 11 каменни могили. През 1852 г. Балморал е закупен от принц Алберт като подарък за съпругата му кралица Виктория. След смъртта на принц Алберт кралицата издига няколко паметника в негова чест в Балморал. Най-важният от тях е пирамидата на върха на малък хълм.

Масивната 4-странна пирамидална конструкция е изградена от гранит с размери от 12 метра в основата. Надписът върху пирамидата гласи: „На скъпата памет на Алберт, великият и добър принц-консорт. Издигнат от неговата скърбяща вдовица Виктория Р. на 21 август 1862 г.“.

Кралица Виктория издига паметник и в чест на Джон Браун, неин верен слуга. Но по-късно той е премахнат, тъй като най-големият син Едуард VII не го харесва.

Така че изграждането на пирамиди в чест на починали кралски особи не е просто древна практика. Това е ритуал, който се практикува от хилядолетия и е дава повод за всякакви теории.