Ема Наваро "обезглави" шампионката Коко Гоф в Ню Йорк

Арина Сабаленка също се класира на 1/4-финал в Ню Йорк

Спорт
11:01 - 02 Септември 2024
468
Ема Наваро "обезглави" шампионката Коко Гоф в Ню Йорк

Ема Наваро детронира миналогодишната шампионка Коко Гоф на осминафиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Поставената под номер 13 надделя над третата в схемата Гоф с 6:3, 4:6, 6:3 след два часа и четвърт в изцяло американски сблъсък.

Наваро взе първия сет с единствен брейк в шестия гейм, а във втората част поведе с пробив за 4:3, но позволи на съперничката си да реализира обрат.

Тя донимираше в решаващата трета част, след като поведе рано с 3:1, а след това отново спечели подаването на противничката в деветия гейм, с което си осигури и крайния успех.

Така Наваро достигна за първи път до четвъртфиналите в родния си град Ню Йорк, с което повтори и най-доброто си постижение в турнирите от Големия шлем от Уимбълдън през юли.

Следващата съперничка на американката ще бъде 26-ата в схемата Паула Бадоса (Испания), която се справи убедително с китайката Яфан Ван с 6:1, 6:2 и също за първи път е на четвъртфинал на "Флашинг Медоус" и за втори път в Шлема след "Ролан Гарос" през 2021 година.

Олимпийската шампионка Цинвън Чжън пък достигна за втора поредна година до четвъртфиналите на надпреварата.

Поставената под номер 7 Чжън надделя над 24-ата поставена Дона Векич (Хърватия) със 7:6(2), 4:6, 6:2 след 2:50 часа игра.

Първият сет премина с предимство на сервиращите и се стигна до тайбрек, в който китайката поведе с 4:1 точки е не допусна обрат. Във втората част Векич пропиля ранен пробив аванс, но в десетия гейм стигна до нов брейк и изравни резултата.

Чжън, вицешампионка от Откритото първенство на Австралия през януари, стартира с пробив в решаващия трети сет, след което направи и втори в седмия гейм, с което стигна категорично до успеха.

Китайката ще се опита да стигне за първи път до полуфинал на "Флашинг Медоус" в мач срещу втората в схемата и вицешампионка от миналия сезон Арина Сабаленка (Беларус).

Сабаленка елиминира номер 33 Елизе Мертенс (Белгия) с 6:2, 6:4. Тя търси четвърти пореден полуфинал на турнира от Големия шлем в Ню Йорк.