Емануела: Няма да спра да се боря за детето си!

Фолк певицата уважава съдебната система в България, но не и съдия Динева

През ключалката
13:58 - 25 Юли 2019
6935
Емануела: Няма да спра да се боря за детето си!

Емануела за пореден път изказа своето мнение по темата с отнетите й родителски права над малкия й син Митко. От няколко дни тя не спира да залива мрежата с проблемите си.

Както Lupa.bg първи писа, изпълнителката си позволи груби квалификации по адрес на съдията, който отсъди при кого да остане детето и вмени родствена връзка между нея и бившия й мъж.

"Предвид статута ми на обществена личност информация свързана с мен, личния и професионалния ми живот, са обект на широк обществен интерес. Общодостъпна е и появилата се информация относно делото на Димитър Динев успорващо родителските права върху нашия син Димитър. Мнението на широката аудитория не подлежи на манипулация, не можеш да затвориш очите на всички за видни дела и постъпки, нито пък има способ, който може да забрани свободното изразяване на мнение и позиция на всеки един човек, освен ако демокрацията не е придобила друго значение", започва словата си в социалната мрежа фолкаджийката.

"В България има повече от 7 милиона българи с човешки права и едно от тях е свободната воля и свободата на словото. Важно е да отбележа, че аз също съм част от това общество и имам еднакви права и би трябвало пред закона всички да сме равни.  Не мога да изтрия с гумичка статута ми на популярна личност, а в същото време се чувствам длъжна пред цялата аудитория, която ме подкрепя или не, но е част от житейските ми събития, да обясня, че аз изпитвам естествен и граждански респект към съдебната система в България, но не уважавам решението на съдия Динева, която е отнела правото ми да бъда равнопоставена пред закона", допълва Емануела.

"Аз имам позиция, мнение и имам право да го споделя. Предвид статута ми и евентуалните последици от това искам да вметна, че всеки съдия има право да направи отвод по дело, за което не е готов, не е сигурен или изходът, от което би уронил или накърнил неговата професионална компетенция или лично достойнство, както и не намирам за редно да си играе с човешки съдби, камо ли на малки деца, без значение какво е вътрешното му убеждение, защото пред закона всички сме равни, без значение от пол, раса или чия фамилия носим. Не случайно въззивната ми жалба е 16 страници, заради процесуални грешки от страна на съдия Динева.Няма да спра да се боря за детето си, каквото и да ми коства. Аз съм МАЙКА и всяка МАЙКА ще ме разбере", завършва изпълнителката. (б.а. правописът е запазен)