Емблематична шампионска фланелка на Кун Агуеро - за £1 милион

Спорт
17:47 - 09 Май 2022
1091
Емблематична шампионска фланелка на Кун Агуеро - за £1 милион

Фланелката, с която Серхио Агуеро вкара шампионското попадение срещу Куинс Парк Рейнджърс през 2012, бе пусната на благотворителен търг, като се очаква да бъде продадена за 1 милион паунда.

Подобно нещо се случи и с фланелка на Диего Марадона от световното първенство през 1986, когато вкара знаменития си гол с ръка. Тя беше продадена за невъобразимата сума от 7.14 милиона паунда.

С победното си попадение срещу КПР преди 10 години, Агуеро спечели първа титла в историята на отбора в ерата на Висшата лига Манчестър Сити. Фланелката му от онзи знаменит мач беше оценена първоначално на 30 000 паунда. На търга на 24 май има шанс да повиши цената си неколкократно и да достигне 1 милион.

Шесткратният шампион на Англия напусна Манчестър Сити през миналото лято като свободен агент. Тогава той премина в Барселона, но няколко месеца по-късно се оказа със сърдечно заболяване, което го принуди да прекрати кариерата си. Сега, с наближаването на 30-годишнината на Висшата лига, хората си припомниха един от най – забележителните му голове в кариерата.