Емо Костадинов: Не познавам Бербатов, знам го само като футболист

2008-ма отнеха лиценза на ЦСКА за 300 000 евро, нямам вина, заяви шефът в БФС

Спорт
15:09 - 06 Юли 2022
2406
Емо Костадинов: Не познавам Бербатов, знам го само като футболист

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов заяви, че не познава като човек Димитър Бербатов, на когото е участвал по трансфера от ЦСКА в Байер (Леверкузен) през 2001 г.

Легендарният нападател се върна и към отнетия европейски лиценз на ЦСКА през 2008 година, когато Коща беше изпълнителен директор на армейците.

"Явно екипът на Бербатов желае горещо да е фактор в българския футбол, но още не му е дошло времето. Не познавам Бербатов като човек.

По мое време, преди години, той се наложи в мъжкия отбор на ЦСКА. По мое време, като шеф в клуба, стана трансферът му в Германия, аз участвах при продажбата му в Байер. Така че – познавам качествата му на футболист, но не и на човек.

Не знам дали и хората го познават въобще извън терена. Познавам обаче екипа на Бербатов. Това са много амбициозни хора, които преминават границата и даже стават нагли", каза Костадинов пред "Блиц".

"За лиценза на ЦСКА ще кажа няколко неща. Имам предвид за пролетта на 2008 година, когато аз бях изпълнителен директор и ни отнеха европейския лиценз.

Бях много обвиняван за случилото се, негативизмът по мой адрес даже продължава и от някои до днес. И нека сега да кажа каква е истината.

Може би няма да назова точната сума, но трябваше да бъдат платени около 300 000 или 320 000 евро. Имахме срок от една седмица. В тази една седмица се случиха много интересни неща.

Президентът на ЦСКА отиде в чужбина да гледа мач от Шампионската лига и ни увери, че всичко е наред. Аз и финансовият директор се чудехме какво да правим.

Получих предложения от хора да дадат пари, да помогнат на ЦСКА. Това бяха мои лични приятели, които не са се тупали по гърдите пред обществото, че са големи цесекари.

Но в крайна сметка не зависеше нищо от мен, а от президента на клуба. Това е най-лошото нещо, което ми се е случвало като футболен ръководител.

Беше тежко, защото ЦСКА притежаваше изключително силен отбор. Балансиран, който спечели с голяма преднина шампионската титла.

Разполагахме с много силни чужденци и с най-добрите по това време български футболисти. Да не забравяме, че и законите бяха по-различни от днешните. Така че - не може да се прави някакъв подробен паралел между тогава и сега", довери още героят от "Парк де Пренс".