Емполи приземи Интер

Тосканците нанесоха тежък удар по амбициите на нерадзурите

Спорт
10:23 - 24 Януари 2023
1961
Емполи приземи Интер

Интер допусна домакинско поражение от Емполи с 0:1 в среща от 19-ия кръг на италианското първенство, което е сериозен удар по амбициите на тима на титлата.

Единственото попадение в мача бе дело на Томазо Балданци за гостите в 66-ата минута, а носителите на Суперкупата на страната играха цяло второ полувреме с човек по-малко след като Милан Шкриняр бе изгонен от игра в 40-ата минута.

Загубата остави състава от Милано на 3-ото място в класирането, на цели 13 точки от лидера Наполи, а Емполи се изкачи на 9-ата позиция с 25 точки. 

Срещата започна с натиск от страна на домакините, но опасности пред вратата на Емполи липсваха. Гостите се задоволяваха да контраатакуват и можеше да изненадат съперника още в 19-ата минута, но Камбиаги пропусна.

В 40-ата минута домакините останаха с човек по-малко, когато Шкриняр, който вече имаше жълт картон, вдигна високо крак срещу Капуто и съдията го изгони. След почивката Интер се прибра в собствената си половина, което позволи на Емполи да се възползва от численото си предимство и оставения непокрит в наказателното поле Балданци успя да донесе трите точки за гостите в 66-ата минута с удар под плонжа на вратаря Онана.

В другия мач от кръга Болоня и Кремонезе приключиха наравно - 1:1.