Епично: Циганския крал излиза на ринга срещу Планината

33-годишният исландец вече има няколко боксови мача зад гърба си, макар не не професионално ниво и получи предизвикателство от Фюри

Спорт
17:40 - 30 Юни 2022
2097
Епично: Циганския крал излиза на ринга срещу Планината

Задава се титанична битка в бокса. Тя може да противопостави легендата Тайсън Фюри на нашумелия тежкоатлет и актьор Хафтор Бьорнсон - Планината.

33-годишният исландец вече има няколко боксови мача зад гърба си, макар не не професионално ниво и получи предизвикателство от Фюри.

"Чудя се дали тази челюст може да поеме разбиващата ми дясна ръка. У кого ще е чукът на Тор? Дали планината ще е прекалено голяма, за да бъде изкачена?", написа Фюри, а отговорът на Бьорнсон не закъсня.

"Какво се случва, когато неудържима сила срещне неподвижен обект? Може би ще разберем", написа исландецът.

Мачът все още е в ранен етап на организация, но става все по-възможен заради популярността на подобни битки между професионални боксьори и претенденти от други спортове, генериращи страхотен интерес и огромни приходи.

Експерти вече определиха Фюри за фаворит заради техниката и опита, с които разполага, но при лека промяна в правилата силата на Бьорнсон може да се окаже непреодолима за непобедения на професионалния ринг британец.

Припомняме, че Фюри разочарова феновете си в края на април, когато обяви, че приключва с професионалния бокс. Тогава специалисти коментираха, че е възможно той да се насочи към подобни шоу изяви, които да му гарантират солидни приходи, без да е необходимо да тренира с месеци за тежки битки.