Ердоган: Няма проблем да се ваксинирам

Турция ще разполага с широк спектър от ваксини, обеща турският президент

Новини
16:57 - 04 Декември 2020
1101
Ердоган: Няма проблем да се ваксинирам

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще се ваксинира срещу COVID-19, съобщава в. "Хюриет дейли нюз", като отбелязва, че държавният глава цели да засили доверието в безопасността и ефикасността на ваксината срещу новия коронавирус.

"Аз лично нямам проблем да се ваксинирам. Здравето е залогът тук. Естествено, ние ще направим всичко, което е необходимо, за да защитим здравето си", заяви Ердоган през журналисти днес, след като беше попитан каква е личната му гледна точка по въпроса, предава БТА.

Ердоган подчерта, че Турция ще разполага с широк спектър от различни ваксини, разработени срещу новия коронавирус.

Той добави, че е разговарял с Угур Шахин, мениджър на компанията Бионтек, която разработи ваксина заедно с американския си партньор Пфайзър. Той заявил, че тяхната ваксина има над 90 процента ефективност срещу COVID-19 според първоначалните данни от широко проучване.

Турция също така преговаря с Китай и Русия за техните ваксини, посочи Ердоган. "Разнообразие определено съществува", подчерта президентът.

По-рано министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви, че първата доставка на ваксини се очаква да пристигне в Анкара около 11 декември.