Ерик тен Хаг: Дербито на Манчестър ще прикове вниманието на целия свят

Скоро ще видите най-доброто от Рашфорд, заяви мениджърът на Ман Юнайтед

Спорт
17:18 - 27 Октомври 2023
1815
Ерик тен Хаг: Дербито на Манчестър ще прикове вниманието на целия свят

Манчестър Юнайтед натрупа три поредни победи, две от които в Премиър лийг, но през този уикенд има много тежката задача да се изправи срещу градския съперник и шампион Манчестър Сити.

“Червените дяволи” подобриха своите резултати в последно време, но продължават да не убеждават фенове и анализатори с представянето си. Наставникът на тима Ерик тен Хаг коментира повечето теми около тим, като посочи как иска да играе неговия тим.

"Вървим в правилната посока, но имаме още много път. Виждам позитивите и негативите в представянето ни, но не сме постоянни. Трябва да покажем постоянно високо ниво, както се справихме в гостуването на Арсенал или в първите двайсет минути срещу Байерн. Трябва да го правим в продължителни периоди.

Пресата ни е добра, имаме най-много пресечени топки в Премиър лийг, както и най-много отнети в средата на терена, което говори за организацията и пресата, но до там. Не успяваме да извлечем позитивите от това в атакуващ план, не успяваме да преминем в нападение достатъчно бързо и да се възползваме от ситуациите си.

Но това е начинът да се развиваме и нещата ще станат по-лесни,” коментира нидерландският наставник.

Ерик тен Хаг сподели, че дербито между двата манчестърски гранда ще прикове вниманието не само на местните фенове, но също така и на привържениците в световен мащаб. След което коментира и очакванията си за представянето на своите футболисти в предни позиции и очакванията за прогрес в партньорството по между им.

“Това е двубой, който е толкова огромен, защото това са отборите от Манчестър, но ще бъде гледан под лупа не само от местните фенове, но и от цял свят. Всички погледи ще бъдат вперени в този мач. Те имаш шест точки преднина пред нас, така че трябва да наваксаме. Трябва да покажем, че се развиваме, но това е свързано и с кооперирането на играчите на терена, което е нещо, върху което трябва да продължим да работим.

Партньорството им трябва да кликне. През тази седмица се видяха някои примери в това отношение, когато успяваме да наситим определени позиции, но впоследствие не успяваме да отправим точни удари. Нямаме много време да тренираме достатъчно, но съм убеден в качеството на нашите играчи и че ще започнат да вкарват повече.

Рашфорд? Той има нашето доверие, повечето от мачовете играе по 90 минути, така че съм убеден, че скоро ще видим най-доброто от него и ще започне отново да бележи. Аарън Уан-Бисака вече тренира, Каземиро също, но не е напълно готов,” заяви Ерик тен Хаг.