Ерик тен Хаг произнесе присъдата на Роналдо, Джоуъл Глейзър ще реши бъдещето му

Спорт
14:24 - 16 Ноември 2022
1637
Ерик тен Хаг произнесе присъдата на Роналдо, Джоуъл Глейзър ще реши бъдещето му

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се е произнесъл относно бъдещето на Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд“. Според информацията на ESPN, Тен Хаг е провел разговор с шефовете на клуба след публичното изявление на португалския футболист. Нидерландският специалист е обявил, че Кристиано не трябва повече да играе за „червените дяволи“.

37-годишният футболист каза в интервю за британския журналист Пиърс Морган, че се чувства предаден от Манчестър Юнайтед и посочи, че са се опитали да го изгонят от "Олд Трафорд".

Португалският футболист подчерта, че не уважава Тен Хаг и добави, че семейство Глейзър, което притежава Манчестър Юнайтед, не се интересува от спортните резултати на клуба.

„Тен Хаг съобщи позицията си лично на клубните шефове Джоъл Глейзър, Ричард Арнолд и Джон Мърто. Заради тази среща той отложи семейната си почивка. Футболистите на Манчестър Юнайтед са бесни на Роналдо, а клубът в момента обмисля какви процедури според закона и наредбите може да започне срещу Кристияно, чиято месечна заплата е над два милиона евро. Тен Хаг иска Роналдо да напусне клуба още през януари следващата година, тъй като португалецът се опита да наруши единството на отбора с този ход", посочва ESPN.

Роналдо има договор с Манчестър Юнайтед до юни следващата година. Той изигра 16 мача за "червените дяволи" през този сезон, вкара три попадения и направи две асистенции.

Един от собствениците на Манчестър Юнайтед - Джоуъл Глейзър, ще реши бъдещето на Кристиано Роналдо.

Роналдо заяви, че клубът го е "предал" и няма уважение към Тен Хаг. Смята се, че интервюто е още един отчаян опит на голмайстора да се раздели с 20-кратните шампиони на Англия.

Глейзър ще има последната дума за всяко решение за продажба на нападателя, а агентът на Роналдо - Жорже Мендеш, ще трябва да представи клубовете, желаещи да купят португалецът, каза още човекът, запознат със ситуацията. Той говори пред АП анонимно, тъй като не е упълномощен да обсъжда публично въпроса.

Източникът също казва, че в Манчестър Юнайтед са подкрепили отношението на Тен Хаг към футболиста. Роналдо беше изваден от отбора за неделния двубой от Висшата лига срещу Фулъм, спечелен драматично с 2:1.