Ерлинг Холанд убедителен лидер "Златната обувка"

Спорт
14:25 - 24 Април 2023
1992
Ерлинг Холанд убедителен лидер "Златната обувка"

Норвежкото острие на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължава да води класирането на "Златната обувка", пред футболисти като Хари Кейн или Килиан Мбапе, въпреки че французинът от ПСЖ се издигна до третото място.

Холанд остава начело в класирането със своите 32 попадения. Той вкара два пъти срещу Лестър миналия уикенд, отбелязвайки средно по 1,14 гола на мач, така той събира 64 точки.

32-годишният английски нападател на Тотнъм Хари Кейн вкарва по 0.75 гола на мач, което му отрежда 48 точки в класацията.

Мбапе натрупва средно по 0,79 гола на мач, което му дава 44 точки в този списък. Той отбеляза два гола при успеха над Анже в последния кръг, така че се изкачва с две места в таблицата.

Нигерийският голмайстор на Наполи Виктор Осимен не отбеляза гол този уикенд и има коефициент от 0,84 гола на мач в италианската лига, а в класирането за "Златната обувка" има 42 точки.

Топ 5 допълва Джонатан Дейвид. Канадецът се разписа при равенството на Лил срещу Оксер и докара точките си до 42 точки в битката за "Златната обувка". Средният му резултат е 0.68 на мач.