Eрна Шинова искала да е депутат , за да се бори срещу омразата от РМС

Политика
10:38 - 26 Февруари 2021
2459
Eрна Шинова искала да е депутат, за да се бори срещу омразата от РМС

“Споделям политическата платформа на ВМРО. Като пример мога да дам позицията им спрямо Северна Македония и това че българската държава трябва да се противопостави на езика на омразата, който звучи оттам спрямо нас, а също идеята всички деца да получават добавки”, заяви пред Нова телевизия актрисата Ернестина Шинова, в обяснение за решението си да се включи в листите на патриотичната формация.

Икономистът Кузман Илиев пък уточни, че слухът, че той ще бъде кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ бил дошъл оттам, че той като експерт е участвал в срещи, организирани от Георги Харизанов, за когото пък се твърдяло, че реди листите в управляващата партия.

По думите на Илиев било съвсем нормално специалистите у нас да имат диалог с управляващите и това не следвало да се приема като някакво задкулисие.

“Ако хората се върнат назад ще видят, че на тези срещи аз дори бях градивно критичен, като казах, че трябва да има повече дясна политика. Не знам какво са си казали след тях, но истината е, че нито аз съм се опитвал да вляза в листите им, инто те са ме канили”, разясни Илиев.