Етър ще зимува на дъното след безславно реми срещу Монтана

Спорт
19:20 - 15 Декември 2020
1478
Етър ще зимува на дъното след безславно реми срещу Монтана

Отборите на Етър и Монтана не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в мач, закриващ 16-ия, последен кръг от зимния полусезон в efbet Лига.

Двубоят не беше най-атрактивния от гледна точка на голови положения, но и двата тима имаха своите шансове, особено през първото полувреме. Равенството обаче изглеждаше като най-закономерния резултат.

В началните минути на срещата гостите бяха по-активни. Първият изстрел към една от двете врати бе дело на Сергей Георгииев, но се оказа неточен. Минута след това монтанци поискаха нарушение точно пред наказателното поле заради игра с ръка на Здравко Илиев, но съдията даде знак играта да продължи.

В деветата минута Тони Тасев реши да стреля изненадващо от пряк свободен удар, но Христо Иванов следеше ситуацията и улови.

Най-чистата ситуация в мача дотук обаче бе на сметката на домакините. В 14-ата минута Милчо Ангелов напредна добре отдясно и след това центрира по земя в наказателното поле, където Преслав Боруков успя да изпревари Иван Михов и да засече от около точката за дузпа, но покрай вратата на Благой Макенджиев.

Домакините получиха нов страхотен шанс за излязат напред в резулатата в 27-ата минута. След изпълнение на тъч Ангелов овладя топката в половината на Монтана и комбинира с Алдаир Ферейра, който му я върна. След това Ангелов преодоля добре играч на гостите и излезе сам срещу Макенджиев, който обаче излезе добре напред и блокира изстрела му.

Пет минути след това гостите също създадоха най-чистото си положение за гол в мача дотук. Давид Кики направи чудесен рейд в половината на Етър, като преодоля Свилен Щерев и Пламен Крачунов, след което се оказа сам срещу Иванов и стреля, но под ъгъл и вратарят на „болярите“ изби в корнер. След неговото изпълнение Сергей Георгиев отклони топката, но Иванов улови.

В 37-ата минута Тони Тасев отправи добро центриране отляво в наказателното поле на Етър, където Георгиев стреля с глава, но покрай дясната греда на Иванов.

Три минути преди края на първото полувреме Здравко Илиев стреля силно от дистанция, но в ръцете на Макенджиев.

В първите минути на втората част сериозни положения пред двете врати липсваха, като играта често бе прекъсвана заради нарушения или засада.  

В 65-ата минута домакините организираха добра атака, при която резервата Даниел Пехливанов успя да центрира отляво в наказателното поле, където Милчо Ангелов успя да стигне до топката и да засече, но покрай вратата.

Десет минути след това Николай Минков проби добре отляво, навлезе в наказателното поле и стреля по тревата, но Иванов улови.

В 81-ата минута Етър имаше нов чудесен шанс за попадение. След дълго изчистване на топката от играч на Етър Милчо Ангелов успя да се измъкне от засада и да излезе сам срещу Макенджиев, а Раян Сенхаджи изостана. Ангелов стреля, но не достатъчно силно и вратарят на гостите успя да улови.

Четири минути след това домакините направиха нов пропуск. След центриране от корнер Божидар Кацаров успя да се измъкне и да стреля силно с глава, но над вратата на Монтана.