Ето ги линейките "Мерцедес", дарени от Делян Пеевски

Шефът на "Света Екатерина" проф. Генчо Начев: "Трябва да сваляме шапка на такива, които в кризисни моменти, а и не само тогава, се отзовават на нуждите на другите"

Новини
18:38 - 08 Юни 2020
4106
Ето ги линейките "Мерцедес", дарени от Делян Пеевски

Ново голямо дарение за нуждите на здравеопазването направи Делян Пеевски чрез дружеството си „Интръст“. Както Lupa.bg извести по-рано днес, депутата от ДПС и медиен издател дари 2 високотехнологични линейки на болница УМБАЛ „Св. Екатерина“. Те са с марката „Мерцедес“, а стойността им е 263 000 лева, установи проверка на сайта.

Линейките са оборудвани за всички нужди на пациенти с кардиологични проблеми, а ключовете им бяха предадени на изпълнителния директор на „Света Екатерина“ проф. Генчо Начев от главните редактори на вестниците на Пеевски - Васил Захариев и Любомира Будукова.

„Искам да изразя личната си благодарност и от името на болницата на дарителя за това човечно дело, защото точно в такива мигове на криза се разбира кой е човек с широко сърце, кой е скроен така, че да помага на другите и кой не е. Излишно е да казвам, че това не е първото дарение. Г-н Пеевски е направил толкова много дарения в тази криза, че с това си действие всъщност подканя много други да поемат по пътя на дарителството. Защото българският народ е известен навремето още със склонността си към даренията. И аз още веднъж искам да изразя личната си благодарност към него. Той много пъти ни е помагал. Трябва да сваляме шапка на такива, които в кризисни моменти, а и не само тогава, се отзовават на нуждите на другите“, посочи проф. Начев, като допълни, че поема ангажимента тези линейки да се използват по предназначение и да се оказва помощ на хората в нужда.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ посочи също, че с това дарение, както и още едно, което се очаква, се задоволява нуждата от нови линейки на болницата. „Защото автопаркът не е малък, но линейките ни са амортизирани, на повече от 15-20 години и над 500 000 км. При такава стара техника тя носи със себе си риска да остави болния на пътя. Докато с тези красавици, защото те не са само коли, а са напълно оборудвани за всякаква спешна помощ, особено за сърдечно-съдови случаи, такъв риск няма. Сега можем да гарантираме, че пациентите ще бъдат превозени безопасно до болницата“, обясни проф. Начев.

Линейките, които Пеевски дари днес, са един от най-модерните модели и разполагат с хидравлика, която осигурява комфорт на пациента.