Ето го отвлечения милионер Александър Алтънбашев

У нас
18:14 - 24 Май 2022
22437
Ето го отвлечения милионер Александър Алтънбашев

Александър Алтънбашев е името на бизнесмена, който е отвлечен вчера по обяд, научи Lupa.bg. Както първи съобщихме днес следобед, млад милионер е бил похитен от апартамента си в идеалния център на София, като полицията предполага, че той е отвлечен за откуп.

Знае се, че мналата година Алтънбашев е реализирал над 6 милиона евро чиста печалба от търговия с криптовалути, заради което направил специално парти в луксозен столичен клуб. Пред приятели пък неотдавна се похвалил, че си е купил имение в Дубай за около 2,5 милиона евро и къща в Халкидики, Гърция за близо 2 милиона евро.

Александър Алтънбашев е в неизвестност от вчера по обяд, смята се, че е отвлечен

Полицията работи по една основна версия- отвличане. Подробности до момента не са известни, но става ясно само, че апаратаментът му в София е бил старателно претърсен, като са задигнати всякакви електронни устройства и флашки с памет. 

Алъксандър Алтънбашев е шеф на дружеството „Еста консулнтинг“ ЕООД, на което е собственик на капитала. Той е популярно лице от медии като телевизия "Европа", "Блумбърг тв" и други, които често го канят да коментира тенденциите на пазара за криптовалути. По образование е икономист, завършил е „Прогонозиране и планиране“ и „Бизнес администрация“ в УНСС. Влиза в бизнеса с крипотовалути през 2012 г., а от 2018 г. се занимава само с него, води и обучителни курсове по трейдърство. Казва, че тази търговия не е по-различна от търговията с акции или суровини, но този пазар има специфики и трябва да се внимава, тъй като има много рискови проекти.

Една от версиите на МВР е, че вероятно хората, които са му посегнали, са имали търговски отношения с него и са искали да сложат ръка на тайните му парични средства. "В последните 3 седмици цената на биткойна се срина драстично - повече от два пъти. Възможно е той да е продал криптовалути на сериозни играчи и те сега да му търсят отговорност защо над половината от парите им са се изпарили", разсъждава криминалист пред Lupa.bg. 

Както вече писахме, с разкриването на престъплението се занимават ченгета от столичното Шесто районно управление, сектор „Издирване” в СДВР и Главна дирекция „Криминална полиция”. Все още обаче официално съобщение няма.