Ето го палата на Бобито, ало-измамник №1 у нас

Арестуваният в Румъния циганин е откраднал над 5 милиона лева за няколко години от наивни пенсионери

Актуални новини
20:36 - 18 Април 2019
10968
Ето го палата на Бобито, ало-измамник №1 у нас

Най-големият бос на ало-измамите в България – митичният Борислав Димитров-Бобито, който лично е организирал измъкването на над 5 милиона лева от наивни пенсионери в последните 3-4 години, живее в същински палат. Уникални снимки на имота на циганина бяха публикувани от сайта „Трафик нюз”. Имението се разпростира край Горна Оряховица и струва поне 1 милион лева!

Борислав Димитров-Бобито бе задържан в четвъртък в Румъния. Именно той е тартор на бандата за ало измами, разбита при днешната операция, проведена в София, Велико Търново и няколко града в Румъния. Става въпрос за най-голямата установена организирана престъпна група, занимаваща се с телефонни измами, разясни зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Горна Оряховица, където в квартал „Калтинец" в четвъртък сутрин бяха претърсени луксозни имоти и отнети 6 лимузини на участници в групата за телефонни измами. 

Една от къщите е именно на Бобито, който ръководел бандата. Престъпната организация е действала от 2017 г. и е подбирала жертвите си основно в София. Установените извършени измами са за над 2 милиона лева, но според източници на Lupa.bg бандата стои и зад още поне 50-60 удара, като общата стойност на задигнатите пари от наивни пенсионери надхвърля 5 милиона лева.

Престъпникът, направил най-големият единичен удар у нас за 600 бона преди 4 години в Първомай, всъщност е въртял „бизнеса" от Румъния. Преместил се там, тъй като в България полицаите го погнали. Затова духнал в съседната държава, където обаче днес бе арестуван.
При акцията е задържан и друг виден телефонен измамник - Васил Рогото, който също притежава впечатляващ с лукса си палат в квартал „Калтинец" в Горна Оряховица.
„Операцията е проведена на територията на София, Велико Търново и Румъния. В хода на акцията в България са задържани петима души, а в Румъния - 28, като петима от тях са от най-високото йерархично ниво, включително и ръководителят на групата“, разясни Иван Гешев.
Останалите 23-ма, задържани на територията на Румъния, са т.нар. „въртачи" - хората, които непрекъснато са набирали различни телефонни номера в България. Гешев поясни, че тъй като те са от най-ниското йерархично ниво, ще е необходимо повече време за събиране на доказателства след получаване на съответните веществени доказателства, иззети от румънските власти.

Момент от акцията в Горна Оряховица

До специализираната операция се е стигнало след анализ, извършен от правителството, с участието на главния прокурор Сотир Цацаров и МВР с цел повишаване ефективността на работата на „ало“ измамите. „Досега по една или друга причина работата беше сегментирана на отделни случаи на ниво „мулета“ - задържани на територията на цялата страна. По-голямата част от задържаните са български граждани от цигански произход“, заяви още Гешев.