Ето го шизофреника Майкъл Андреев, заклал баща си и сестричката си в САЩ

Крими
08:30 - 24 Септември 2021
11528
Ето го шизофреника Майкъл Андреев, заклал баща си и сестричката си в САЩ
От снощи щатските медии гърмят за драмата с 22-годишния българин, арестуван по обвинение, че е убил собствения си баща и по-малката си сестра в дома им в Джорданвил, Ню Йорк. Българинът с американски паспорт Майкъл Андреев-младши, който най-вероятно е страдал от шизофрения, е задържан за предполагаемо убийство на своя съименник и баща Майкъл Дж. Андреев – старши на 67 години и 12-годишната си сестра София Трусова.

От полицията съобщиха, че са се отзовали на сигнал от 1402 State Route 167 в неделя в град Уорън, Ню Йорк за нападение с нож, предаде "БГ Войс".

Свидетел става 9-годишният най-млад син на Майкъл-старши. „Малкият брат чува и вижда намушкванията. Той бяга от къщата, търси помощ. Връща се обратно в къщата защото знае, че 12-годишната му сестричка е в къщата. Намира я с прободни рани, бяга отново навън и отива при съседите, които се обаждат на полицията.“, казва Джак Келър, говорител на щатската полиция в Ню Йорк

На мястото полицаите открили Андреев-старши и малката София мъртви.

Заподозрян за убийствата е 22-годишният син Майкъл Андреев-младши, който също е в къщата.

„Адреев-младши е на терасата на втория етаж. Той изглежда скача от там с нож в ръка и изглежда има рани, които сам си е причинил.“, казва серж. Келър от щатската полиция.

Андреев-младши е откаран с хеликоптер в болница където по-късно е арестуван. Само преди два месеца той публикува в инстаграм снимки от семейно пътуване до Русия, на които пише – „Господи, обичам семейството си“.

Андреев – младши е арестуван по две обвинения за убийство от втора степен и по едно обвинение за престъпно притежание на оръжие от четвърта степен. Разследващите не разкриха информация за предполагаемия мотив или събития, довели до клането.

Според неговия брат Стефан, който учи в Американския университет в Благоевград, Андреев-младши страдал от шизофрения, вероятно по наследствена линия от биологичната им майка.

„Баща ми беше любящ човек, който винаги поставяше на първо място семейството си. Роден в България, той беше трудолюбив човек и обичаше занаята си. Като имигрант в Съединените щати от бивша комунистическа страна, той познава трудностите. Всичко, което той правеше имаше цел в името на неговите идеали. Но най-важното – той обичаше всичките си деца, до самия край“, казва един от синовете на жертвата. Те са общо петима братя и сестри.

По време на убийствата Стефан е в България където учи в Американския университет в Благоевград. Там е роден и баща му Майкъл. Стефан се е завърнал обратно в Ню Йорк както и другият му брат, който служи във военноморските сили.

А съпругата на Майкъл Андреев е в Русия и също се прибира към САЩ, за да бъде със семейството, а властите търсят контакт с биологичната майка на Майкъл Андреев-младши Елена, която също живее в Русия. Според Стефан шизофренията вероятно е наследствена именно от семейството на биологичната им майка.

Другите двама братя Андрееви са взели спешен отпуск, за да се върнат у дома и да се погрижат за оцелелия си 9-годишен брат, съобщиха от кампания на GoFundMe, набираща средства за семейството.

Докато единият от братята следвал в Американския университет в България, другият се обучавал в Американските военовъздушни сили в Щатите. Кампанията  е събрала $ 5500 от необходимите $ 75 000 към сряда. Тя е предназначена за покриване на разходите за погребение, пътуване и за подпомагане на грижите за по-малкото дете.