Ето и решенията на Изпълкома

Спорт
15:51 - 12 Февруари 2024
1587
Ето и решенията на Изпълкома

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов бе избран за председател на комисията за подготовка на документи за предстоящия конгрес за избор на президент на централата на 15 март. Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе оперативни решения, свързани с организацията на Общото събрание.

На заседание днес беше приет проектът на регламент за провеждането на конгреса, в т.ч. времетраене на изказването на делегати, числени състави на комисиите, както и използването на интегрална бюлетина при гласуването за президент на БФС.

Членовете на Изпълкома се запознаха с предложението за указания за определяне от футболните клубове на делегати за Общото събрание, както и крайният срок за излъчване на представители на футболните клубове в Зоналните и Областните съвети, който е 26 февруари.

Приети бяха и правилата за издигане и регистриране на кандидати за президент на Българския футболен съюз, като срокът за подаване на документация в деловодството на БФС е между 15 и 29 февруари 2024 година.

Регистрираните кандидатури ще бъдат публикувани на интернет страницата на БФС най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса.

Избрани бяха и съставите на комисията за подготовка на конгреса с председател Михаил Касабов, и на комисията за подготовка на документи за конгреса с председател Емил Костадинов.