Ето как започва мелето между българите в кръчмата на Халкидики (ВИДЕО)

Нашенските мутри хвърляли маси и столове и извадили оръжия

Новини
11:33 - 18 Август 2024
6327
Ето как започва мелето между българите в кръчмата на Халкидики (ВИДЕО)

Лица от организираната престъпност и българския подземен свят са главните герои на дивото сбиване в плажния бар Achinos Tuti Beach в района на Ханиоти, Халкидики, съобщават гръцките медии.

Почти всички участвали в боя са българи, тъй като плажният бар е собственост на бизнесмен, който управлява и известен ресторант в София - затова и служителите в ресторанта са били българи. Гръцките медии твърдят, че 45-год. Ал. Елефтериос е законният собственик на плажния бар на Халкидики и на негово име е регистриран и ресторант в София. Елефтериос е приятел с 55-годишния лидер на групата, предизвикала кървавия инцидент, известен като „Белгиеца“.

Боят започнал, тъй като 7 българи, гости на заведението, решили, че й се бави поръчката и нападнали персонала на ресторанта в Ханиоти, като са хвърляли столове и маси, извадили ножове и бухалки, както се вижда от видеозаписа от охранителната камера в заведението. Кадри от мелето може да видите тук.

Последвали ожесточени схватки, при които мъжете нападнали и собственика на заведението, който бил жестоко пребит. Камерите са записали как те го бият безмилостно, дори след като е паднал на пода, и го оставят в безсъзнание. 

Инцидентът допълнително ескалирал, когато трима души от охраната на бара влизат вътре в заведението и откриват огън, ранявайки двама души, единият от които е прострелян в гърдите. Стрелците не са българи. 

По това време заведението е пълно с хора, включително малки деца. Когато разбрали какво се случва, всички започнали да бягат от заведението в паника.

Полицията реагирала бързо и арестувала петима души на възраст 30, 39, 40, 40 и 45 години. Срещу тях е заведено дело по обвинения в нарушаване на Закона за огнестрелните оръжия, бой и причиняване на тежка телесна повреда. Петимата арестувани ще бъдат изправени пред прокурор от прокуратурата на Халкидики. Трима от петимата арестувани се намират под охрана в болница „Полигирос“. Един от тях е в критично състояние.

В същото време полицията издирва тримата охранители, които са били повикани в плажния бар за „защита“. Бегълците не са българи и се издирват в цяла северна Гърция. Мобилизирани са полицаите от службата за сигурност в Солун.

Единият от тях е идентифициран и се издирва и в рамките на автокражба. По кадри от камерите за видеонаблюдение е идентифициран и втори от стрелците.

">