Ето какво направила Сашка Васева в най-трудния си момент

Тя е изумителен професионалист – дойде, пя, игра със страхотен стоицизъм, разкри прочутият аниматор Тео Ушев

Нещо за четене
13:02 - 22 Септември 2022
4915
Ето какво направила Сашка Васева в най-трудния си момент

Теодор Ушев направи сензационно откровение за Сашка Васева. Легендарната попфолк певица, която се бори с коварно заболяване, показала своя професионализъм, дори покосена от болестта.

Световнопризнатият аниматор разказа интересни подробности около снимките на първия си игрален пълнометражен филм, „φ1.618“, с който на 8 октомври ще бъде открито поредното издание на елитния кино фестивал по литературни хитове „Синелибри“.

Ушев кани Сашка Васева за проекта си, а тя приела офертата да участва в лентата, въпреки че точно в този момент е била в изключително тежко здравословно състояние.

„Тя е изумителен професионалист – дойде, пя, игра със страхотен стоицизъм. Просто доказа, че е по-силна от болестта. Присъствието й е много важно“ – разкри той пред bTV.

За работата си по филма режисьорът споделя още: „Не съм „игрален“ режисьор, предпочитам да си рисувам. Затова за дебюта ми беше много важно да се чувствам сигурно тук – у дома и стените помагат. Филмът има конструкцията на електронна игра, с нов език, брутална приказка от 9 до 99. Не обичам реализма в изкуството“ – сподели още Ушев, който не се вълнува от наградите, независимо, че има номинация за „Оскар“ плюс „две мазета с тенекии, пластмаса и стъкло“.

Признава, че за него е много емоционално, когато показва творбите си пред родна пубика: „Филмът беше селекциониран за четири фестивала. Два от тях са в София и в Монреал – градовете, които са ме изградили като артист. Това е знак, а аз съм суеверен човек”.

По повод заглавието на проекта си Теодор Ушев разказва: „Числото φ1, 618 е на златното сечение в съвършенството, към което всички се стремим. След като измислихме заглавието в началото, изведнъж ми хрумна, че можем да подведем целия филм в тази посока – от кадрирането до звука. Всичко е подчинено на това число, на златното сечение“.