Ето какво подариха на президента в Перник

Румен Радев посети миньорския град на рождения си ден

Новини
14:31 - 18 Юни 2020
4428
Ето какво подариха на президента в Перник

„Искам да изразя своята подкрепа към кмета на община Перник Станислав Владимиров и към неговия малък, но сплотен екип. Това са хората, които показаха как трябва да стои една местна власт във време на криза“.

Това каза президентът на Република България Румен Радев след срещата с кметския екип. Той добави, че ги поздравява за това, че са намерили начин да мобилизират и своите съграждани, както и за прекрасната работа с всички институции.

„Така ръководството на Перник намери начин как да се решат проблемите на перничани. Поздравявам и гражданите па Перник за техния огромен стоицизъм в тези трудни месеци“, каза още Румен Радев.

„Основната тема, която обсъждахме с президента е икономическата дейност на територията на общината. Неговата позиция ни дава възможност да говорим за стратегическите приоритети и предизвикателства пред Перник“, коментира кметът на общината Станислав Владимиров.

Той добави, че градът има огромни възможности не само заради близостта до София, но и благодарение на потенциала си. „Амбицията ни е да съживим икономическата активност в общината. Водим разговори и с министъра на икономиката Емил Караниколов за допълнителни инвестиции в индустриалната ни зона“, обяви Владимиров. Той добави, че по време на срещата си с президента, са разговаряли и за последиците от COVID – 19, както и за водната криза, която обхвана Перник в края на миналата година.

След срещата двамата, придружени от зам.-кметовете на община Перник инж. Мирослав Стоицев и Стефан Кръстев разговаряха с перничани на централния градски площад, пред Двореца на културата и по ул. „Търговска“.

По случай рождения ден на президента община Перник бе подготвила специален подарък – сурвакарска маска, с пожелание да гони злото от България.