Ето какво са ви подготвили звездите за август

Нещо за четене
13:13 - 01 Август 2023
6926
Ето какво са ви подготвили звездите за август

Август започва с Пълнолуние в първия си ден и нови приключения за различните зодии. Някои ще възродят стари проекти и отношения, други ще трябва да са по-внимателни във финансово отношение. Ето какво са ви подготвили звездите за август 2023 г. 

ОВЕН – през този месец ще постигате повечето от целите си с лекота. Най-динамично ще бъде положението на работното ви място. Вършете задълженията си и работете усърдно, за да избегнете критика от страна на колеги. Оглеждайте всичко детайлно и внимавайте за грешки или пропуски по документите. При някои от вас може да се появи на дневен ред стара любов, а други да дадат втори шанс на провалила се връзка преди време. Месецът не е благоприятен за нови връзки или бизнес партньорства. Добро време за финансови ревизии, подобряване на влошени взаимоотношения, преоценка на ценните за вас неща и хора. Хранете се и живейте по-здравословно, избягвайте трудно смилаеми и пържени храни. Обръщайте достатъчно внимание на децата си и на любимия човек. Намирайте време за забавления и излети сред природата, а защо не и да предприемете почивка или пътешествие. 

ТЕЛЕЦ – много силен и успешен е за вас месец август. Концентрацията ви е отлична, а мисленето практично. Не сте склонни да прибързвате и рискувате. Ще „валят“ подаръци от съдбата, ще имате много поводи за гордост и радост – от вашите деца, внуци, любим човек и роднини. Но, както винаги, има едно „но“. Този месец и част от септември Венера, планетата на парите, ценностите и връзките е ретроградна в Лъв. Онези от вас, които имат рождена Венера в Телец, трябва да бъдат особено внимателни в интимните и бизнес партньорства, както и по отношение на финансовите въпроси и собствеността. Сега не е време за големи капиталовложения, бракосъчетания и нови връзки. Настроени сте почивка и пътешествия. Но, ако предприемете пътуване, задължително вземете предпазни мерки срещу обири в дома си. Благоприятен месец за ремонти и обновяване на мебели в дома.

БЛИЗНАЦИ – динамиката и напрежението в ежедневието през месец август са най-възможни за родените през юни Близнаци. Акцентът пада върху дома, взаимоотношенията в семейството и с други роднини. Ще чувствате вътрешно напрежение и лесно ще избухвате. Няма да липсват хора, които да ви изнервят. Комуникацията е затруднена, особено за родените и с Меркурий в Близнаци. Възможни са грижи около член на семейството, чести спорове, повреди в електроуреди и т.н. Автомобилът ви може да се нуждае от ремонт. Ако ви предстои пътуване, непременно трябва да бъде прегледан за изправност от специалист. За вас този месец не е благоприятен за покупка на автомобил, техника или недвижимо имущество. Прегледайте личните си документи за изтичащи срокове и при нужда ги подновете. В края на август е подходящо време за ремонти в дома.

РАК – акцентът при вас през месец август са вашите ценности, собственост, пари и всичко, което ви е скъпо. Налага се да уредите някои документални въпроси, да подписвате договори и документи. Някои от вас ще имат активност в комуникациите, други ще пътуват, а трети ще разрешават важни въпроси с хората от най-близкото обкръжение – братя, сестри, съседи и т.н. Годината като цяло не е тежка за Вас. Ще успявате да се справите с повечето от ангажиментите си сега. Може да има забавяне на плащания или да се наложи да направите ревизия на финансите, ако имате свой бизнес. А може и да ви върнат даден преди време заем. Проверявайте добре документите на фирмата или на работното си място, защото през втората половина на месеца може да се установят допуснати грешки, които да ви създадат неприятни преживявания. След 18 - ти се пазете от интриги и измами. 

ЛЪВ – при някои от вас също ще възникват важни за решаване финансови и документални въпроси. А ако сте в отпуск и на почивка, не прекалявайте с харченето. Възможно е да се появят и повече разходи по дома или за член от семейството. Месецът не е благоприятен за капиталовложения в недвижими имоти и други. След 24-ти (до 16.09) избягвайте покупка на техника и автомобил. Сега е подходящо време да се съсредоточите върху самите себе си и да подредите приоритетите си. Не давайте и не взимайте пари в заем, а след 19 август се предпазвайте от измами и кражби. Ако сте на работа, а не в отпуск, се стремете да удовлетворите високите изисквания и очаквания на вашия началник. Ретроградните Венера и Меркурий могат да затруднят общуването, да объркат интимните взаимоотношения, да възникват неочаквани грешки и объркване в документацията. Пазете личните документи. 

ДЕВА – в началото на месеца по-често ще стоите в отбранителна позиция. Ще се появяват хора, които ще се опитват да спират устрема ви и да търсят грешките ви, за да ви дискредитират. Не се доверявайте на никого, особено на работното място Контролирайте и децата повече. Изпълнени сте с много сили, концентрацията ви е отлична и ще съумеете да разрешите всеки възникнал проблем, защото мисленето ви е земно и нищо не убягва от погледа ви. Бъдете по-отворени и адаптивни, разговаряйте с хората и ги изслушвайте. По-малко критикувайте и избягвайте преки словесни конфликти. В дома и семейството ви цари хармония и топлота в отношенията. Не е изключено да ви навести близък човек или да получите известие от далеч. Не се поддавайте на съблазнителни предложения, обмисляйте добре. След 18-ти може да се разочаровате от нечие поведение. Пазете се от фалшиви хора. 

ВЕЗНИ – срещи със стари приятели или с обичани хора в миналото ще ви вдъхновят и заредят с позитивизъм. Месецът не е благоприятен за нови връзки, защото няма да са дълготрайни. Нуждаете се от малко усамотение с любим човек и от романтика, но от човек, на когото можете да вярвате и е лоялен към вас. Ако имате постоянен партньор, внимавайте да не го нараните по някакъв начин. Месец август е подходящ за преосмисляне на желанията и целите за бъдещето, както и на приятелският ви кръг. Финансово не е най-силният ви месец, не бъдете разточителни сега. Въпреки това, не се демотивирайте и вършете задълженията си добре. Някои от вас напоследък може да не се чувстват много добре здравословно – болки в областта на жлъчката, ставите, чревни колики и т.н. Препоръчително е да ограничите пържените и мазни храни, да намирате време за почивка.

СКОРПИОН – много от вас може да усещат липса на енергия, но сте достатъчно мотивирани и целеустремени, за да успеете във всяко действие и начинание. Можете да разчитате през първата половина на август на помощ при нужда от свой дългогодишен приятел, а публичните личности – и на по-висшестоящи лица. Вие сте достатъчно интуитивни и ще усетите фалшивите хора, но все пак, след 16-ти не бъдете твърде доверчиви. Не са изключени спорове и интриги в работата (особено на 17 и 18), а хора на които сте се доверили, да ви разочароват. Избягвайте пътувания на дълъг път, но и при шофиране в населеното ви място се стремете да не се разсейвате. В ежедневието трябва да намерите „златната среда“ и баланс между работните и семейни задължения. Месецът е подходящ за преоценка на партньорствата и подобряване на влошени взаимоотношения. 

СТРЕЛЕЦ – динамиката при вас продължава и през този месец, но вече предимно при родените през декември Стрелци. Въпреки това Слънцето в Лъв ви дава възможност да се изявявате и постигате успехи до 21-ви. През първата седмица на месеца общуването с партньори, опоненти и началници е малко затруднено. Въздържайте се от спорове и критика. Ако имате недовършени работни проекти, съсредоточете се върху тях и ги довършете. Ако са нужни промени и корекции, направете ги. Собствениците на фирми могат да предприемат ремонт на офиса или преструктуриране, реорганизация във фирмата. В някои фирми може да се стигне и до съкращение на персонал. Сега не е подходящо за нови бизнес или интимни партньорства, за наемане на офиси, складове и други помещения. Пазете имиджа си след 21 август и се предпазвайте от интриги, измами и чревни инфекции.  

КОЗИРОГ – вие сте измежду късметлиите през този месец. Изпълнени сте с енергия и ентусиазъм. Делата ви ще се развиват доста по-успешно в сравнение с другите представители на Зодиака. Ще се радвате на емоционална и при необходимост финансова подкрепа от страна на своето семейство и на приятелите си. Подходящо време за преразглеждане на целите за бъдещето и за реализиране на някои от тях до 22-ри. Ретроградната Венера може да доведе до някакво забавяне в изпълнението на работни проекти, да възникнат стари проблеми за разрешаване при някое от децата или в любовните връзки. Не е изключено някои от вас да срещнат стара любов. Избягвайте категорично вложения в хазартни игри, за да не изгубите пари. Не е добро времето и за започване на нова работа, освен ако не е временна или сезонна. Шофирайте внимателно на 18 и 25 август.

ВОДОЛЕЙ – важен месец за разрешаването на някои наследствени и финансови въпроси. Ако имате задължения по ипотечен кредит, добре е да помислите по-отрано за месечната вноска, за да не изпаднете в затруднения в края август. Много подходящ месец за ремонти в дома и пренареждане на мебели, за подобряване на влошени взаимоотношения. Може да получите изненадващи новини или гости от далеч. След 23 август е подходящо време за рефинансиране на настоящ кредит, за подмяна на документи и преподписване на изтичащи договори. Избягвайте нови заеми, подписване на нови договори (включително брачни), нови връзки, покупка на техника или автомобил. Ако работата ви е свързана с документи, четете добре всичко преди да подписвате или предавате. Склонни сте към разсеяност и предоверяване. При търговците може да възникнат затруднения и забавяне на плащания. 

РИБИ – през първата седмица на месец август трябва да проявявате малко повече търпение и толерантност в общуването с хората. Някои от вас ще реагират по-остро и често ще са в защитна позиция. Марс в Дева сега ще внася повече напрежение при родените през март, особено на тези след 8 март Риби. През втората половина на месеца все по-често партньори и опоненти ще намират повод за критика и остри спорове. Не винаги, но в повечето случаи мълчанието е злато. Бъдете по-бдителни за грешки в работата. Препоръчително е да обръщате повече внимание и да проявявате загриженост към близките и семейството. Ако имате възможност, вземете отпуск и отидете на почивка. Изисква се от вас и по-сериозна концентрация при шофиране, за да не ви изненада неприятно някой „състезател“ или неадекватен шофьор, особено на 10 и 18 август. Добро време за ремонти след 23 август.  

ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 6, 13, 14, 21 и 28 август.
Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 3, 4, 10, 11, 17, 18, 19, 25, 26, 30 след обяд и 31 август.
Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 2, 8, 9, 15, 16, 23, 29 и на 30 август до обяд. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ АВГУСТ 2023:  

Пълнолуние – 01.08.2023 – 21:31 часа – Луна във Водолей
Последна четвърт – 08.08.2023 – 13:28 часа – Луна в Телец
Новолуние – 16.08.2023 – 12:38 часа – Луна в Лъв
Първа четвърт – 24.08.2023 – 12:57 часа – Луна в Стрелец
Пълнолуние – 31.08.2023 – 04:35 часа – Луна в Риби

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.08.2023 от 05:13 ч. - 01.08.2023 до 06:58 ч. 

03.08.2023 от 00:15 ч. - 03.08.2023 до 06:05 ч.

05.08.2023 от 04:21 ч. - 05.08.2023 до 06:19 ч.

07.08.2023 от 07:12 ч. - 07.08.2023 до 09:24 ч.

09.08.2023 от 13:38 ч. - 09.08.2023 до 16:05 ч.

11.08.2023 от 20:27 ч. - 12.08.2023 до 01:52 ч.

14.08.2023 от 10:46 ч. - 14.08.2023 до 13:36 ч.

16.08.2023 от 12:38 ч. - 17.08.2023 до 02:14 ч.

19.08.2023 от 11:51 ч. - 19.08.2023 до 14:53 ч.

21.08.2023 от 23:31 ч. - 22.08.2023 до 02:22 ч.

24.08.2023 от 08:10 ч. - 24.08.2023 до 11:07 ч.

26.08.2023 от 14:56 ч. - 26.08.2023 до 16:05 ч.

28.08.2023 от 14:49 ч. - 28.08.2023 до 17:31 ч.

30.08.2023 от 06:04 ч. - 30.08.2023 до 16:56 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева