Ето какво са ви приготвили звездите за ноември

Нещо за четене
19:01 - 30 Октомври 2023
20446
Ето какво са ви приготвили звездите за ноември

ОВЕН – през този месец се налага да бъдете по-адаптивни, особено априлските Овни. Някои от вас ще трябва да уреждат важни финансови въпроси – документи по наследствени имоти, по кредити, застраховки и други важни дела в различни институции. Положителни резултати може да очаквате след 9 ноември. Комуникацията с околните ще се осъществява лесно и по-често ще срещате разбиране у хората. Не е препоръчително да предприемате рисковани начинания и големи капиталовложения. Партньорът ще ви подкрепя и цени, стига да не «вадите рогата». Грижете се за здравето си и при необходимост направете изследвания. От 24 ноември навлизате в много положителен период. Имате шанс за успехи във всяко направление, както и за по-добри приходи. Енергията ви и желанието за любов се повишават. Вдъхновени и настроени позитивно, действайте смело и покорявайте върхове. 

ТЕЛЕЦ – месецът за вас не е лесен. Често ще влизат в неочаквана конфронтация с вас и ако не ги подминете с усмивка, има опасност да възникват много сериозни конфликти, които в някои ситуации да приключат с физическо насилие. Въздържайте се, особено мъжете. Заради Уран в Телец някои от вас ще са склонни към яростни изблици на гняв. Всичко е много индивидуално при всеки човек, но бъдете по-внимателни и търпеливи с хората, особено с колеги, роднини и съседи. При болните и възрастни хора е уязвимо здравето. Шофирайте разумно, работете внимателно с режещи машини и с избухливи вещества. Предпазвайте се от инциденти и неприятности. До 10 ноември не подписвайте важни договори, не купувайте нова техника или автомобил. Ако не е животозастрашаващо, избягвайте операции. Напрежението в ежедневието след 24 ноември постепенно ще спада. 

БЛИЗНАЦИ – много динамичен период на работното ви място и ежедневието ви ще е доста натоварено. Някои от вас ще са затрупани с работа и ангажименти, а други може да изпаднат в обратната ситуация и да нямат никаква работа, съответно и доходи. Ако имате работа, бъдете изпълнителни и коректни. Стремете се да не влизате в спорове с колеги. Не е изключено да има структурни промени във фирмата ви. Уязвими сте към вирусни и други инфекции. Ако имате отдаден имот под наем, следете дали наемателите плащат навреме задълженията си. Всеки добре премислен ход или дума ще ви спестят по-сериозни неприятности след 24 ноември, когато Марс преминава в срещуположния на вашия знак Стрелец. В контактите трябва да сте особено внимателни и да се предпазвате от измами и интриги. Някои скрити неща до момента могат да излязат наяве, да се чувствате объркани. 

РАК – на фокус през този месец са важни въпроси, свързани с дома, семейството и децата ви. Въпреки, че ежедневието ви ще е динамично, този месец за вас се очертава доста успешен – поне до 23 ноември. Имате големи планове за промени и нововъведения в дома си. Можете да продадете или купите имот, да планирате и извършите подготовка по бъдещо строителство на дом за някое от децата ви, да подновите мебели в дома. При някои от Раците може да има нови попълнения в семейството и да се радват на появата на деца/внуци. Каквото и да правите парите все няма да стигат, но пък ще е за добро. Отдадените на кариерата си ще жънат успехи и ще се радват на уважението на хората. Ако имате намерение да стартирате нови начинания и проекти, направете го между 14 и 22 ноември. Не се натоварвайте прекалено емоционално и физически след 23-ти, пазете здравето си. 

ЛЪВ – подгответе се психически за един доста напрегнат месец. Акцентът при вас сега са работата, домът и близките ви. На работното място може да има промени по най-високите етажи, но все пак пазете и своя авторитет. У дома често може да възникват спорове, да имате грижи около родител или с друг измежду близките ви. Сега не е добре да разрешавате въпроси за имущество или да купувате такова. Препоръчително е да направите застраховка на дома си срещу течове от съседи, кражба или наводнение. Вземете превантивни мерки срещу обири в дома, ако се налага да отсъствате известно време. Повишаването на банковите лихви ще затруднят хората с ипотечен кредит. Разходите ще са повече, бъдете пестеливи. Възможни са всякакви обрати и неочаквани събития. Въоръжете се с търпение и не рискувайте в нищо. След 23-ти навлизате в по-успешен и ползотворен период.

ДЕВА – месец ноември ще е наситен с комуникации, пътувания, преговори и всякакви договорни отношения. През първата седмица бъдете по-разумни в харченето на пари, внимвайте и за загуба на пари или друга вещ. Периодът до 22 ноември е много силен и ползотворен за вас. Ще се изявявате успешно, ще постигате желаните цели с лекота, въпреки опитите от страна на някои хора да ви пречат. Проверявайте автомобила си за изправност преди път, както и всеки документ, който трябва да подпишете. Не превишавайте скоростта при шофиране. Концентрацията ви е отлична, а мисленето задълбочено. Добър месец за изследвания и анализи, за обучение и преподаване, писане и уреждане на документи, подписване на важни договори. След 24 ноември навлизате в по-труден период. Обърнете внимание на семейството и дома, както и на собственото здраве. 

ВЕЗНИ – акцентът при вас през този месец са финансови въпроси, които трябва да разрешите. Може да има повече разходи около член на семейството. Бъдете разумни и наблюдателни, по-недоверчиви към обещания на хора. Не е подходящ периода до 23 ноември за големи капиталовложения и рисковани начинания. Стремете се към баланс и стабилност в постигнатото. Грижете се повече за здравето си, не се натоварвайте и игнорирайте негативно мислещи хора от обкръжението си. Уязвими сте за вирусни инфекции, проблеми с ендокринната или пикочо-половата системи. Желанието ви за близост е силно, настроени сте оптимистично. Намирайте време за забавения с близките или с приятели. След 23 ноември навлизате в по-благоприятен период, когато можете да разрешите успешно документални въпроси и договорни отношения. Не давайте пари в заем. 

СКОРПИОН – много от вас до 23 ноември ще се чувстват доста енергични, но ще има и такива, при които емоционалното напрежение ще е много силно. Съществува риск от сериозно противопоставяне и спорове с партньори или опоненти. По-важното, обаче, е да сте предпазливи за травми и инциденти. Не е изключено при болни хора да се стигне до някаква медицинска интервенция. Но планови операции поне до 24-ти не са препоръчителни. Трябва да общувате с околните по-спокойно – да ги изслушвате, да проявявате разбиране и да не налагате мнението си на всяка цена. Да се шофира по-разумно по пътищата. При работа с режещи машини или остри предмети да се работи внимателно, както и с документи. Избягвайте пътувания на дълъг и мокър път, особено през първата половина на месеца. Използвайте градивно звездната енергия, бъдете опора на близките си.

СТРЕЛЕЦ – до 8 ноември не се доверявайте сляпо на всеки, особено на приятели, колеги или подчинени. Не давайте пари в заем, а ако сте работодател наблюдавайте своите служители по отношение на парите и оборота. Някои от вас през този месец може да чувстват леко понижение на енергията. Имате нужда да възстановите силите си. Добър период за уединение, творческа работа, лечение, духовни практики и при необходимост – работа с психолог. След 24-ти Марс в Стрелец ще ви ентусиазира и повиши енергията ви, но до около 6 декември не е препоръчително да предприемате рисковани действия, заради аспекта му със Сатурн в Риби. Като огнен знак не сте от търпеливите, а сега се налага да сте по-разумни и постоянни. Това е валидно предимно за ноемврийските Стрелци. Имате нови идеи и цели, но реализацията им този месец трудно ще се осъществи. Изчакайте още малко. 

КОЗИРОГ – време е да реализирате ваши цели и идеи. Сега ще получавате нужната подкрепа от близки и други хора от обкръжението ви. Вероятно ще има понякога напрежение в ежедневието, но не се отчайвайте. Месецът е много подходящ и за работа в организации или други групови дейности. До 8 ноември бъдете по-внимателни за интриги и клюки на работното си място, както и за финансови проблеми или повече разходи около децата. В средата на месеца се стремете към баланс между работните и семейни задължения. Намерете време за близките си и любими хора, въпреки многото ангажименти. След 23-ти може да се чувствате по-разсеяни или объркани, с понижена концентрация. Ако работите с информация или документи, бъдете по-концентрирани. Довършете започнати дела, намалете контактите за около седмица. Разходките на чист въздух ще ви се отразят добре. 

ВОДОЛЕЙ – при някои от вас предстоят съществени промени в работата. Може да смените работното място, да възникнат спорове с висшестоящи или пък да има промени в ръководството на фирмата. За да избегнете конфликти в работата, избягвайте спорове и остра критика. Пазете авторитета си. При други представители на знака може да има промени в местоживеенето, да възникне необходимостта от решаване на имотен въпрос или грижи за близък член от семейството. Бъдете търпеливи, след 23-ти напрегнатите аспекти ще отминат, а с тях и напрежението ще спадне. Навлизате в по-успешен период, когато ще започнете да събирате плодовете на труда си. Комуникациите ще са ползотворни и лесно ще постигате разбирателство с хората. Интуицията ще ви помага да взимате правилни решения. Ще получавате и нужната подкрепа от приятели, близки и високопоставени хора.

РИБИ – през първата седмица на ноември може да прехвърчат искри в отношенията с някого, включително и в интимните връзки. Но това ще отмине бързо. Ако се опитат по някакъв начин да ви навредят, надали ще успеят. До 23 ноември звездите са на ваша страна – ще успявате да усетите всеки ход или отношение на околните още преди да са казали нещо или действали. Имате шанс за успехи в преговори и сделки, изпити, конкурси, ползотворни пътувания, дейности с чуждестранни партньори. През втората половина на месеца при някои от вас концентрацията може да се понижи или да взимате малко прибързани решения. Затова обмисляйте повече преди да предприемете действие. След 23 ноември навлизате в по-труден и противоречив период, като сега най-предпазливи трябва да са февруарските Риби. Предпазвайте се от травми, инциденти и неприятности в работата или семейството. 


ПО-КРИТИЧНИ ДНИ ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ:

Кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог – 3, 11, 17, 18, 23, 24 и 30 ноември.
Подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 1, 7, 14, 15, 21, 22, 27 и 28 ноември. 
Неподвижни знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 4, 5, 6, 12, 13, 19, 20 и 26 ноември. 

ЛУННИ ФАЗИ – МЕСЕЦ НОЕМВРИ 2023:  

Последна четвърт – 05.11.2023 – 10:36 часа – Луна в Лъв
Новолуние – 13.11.2023 – 11:27 часа – Луна в Скорпион
Първа четвърт – 20.11.2023 – 12:50 часа – Луна във Водолей
Пълнолуние – 27.11.2023 – 11:16 часа – Луна в Близнаци

ДАТА И ЧАС НА ЛУНА „БЕЗ КУРС“:  

01.11.2023 от 14:36 ч. - 01.11.2023 до 23:30 ч.

04.11.2023 от 05:28 ч. - 04.11.2023 до 09:21 ч.

06.11.2023 от 09:25 ч. - 06.11.2023 до 21:39 ч.

09.11.2023 от 06:55 ч. - 09.11.2023 до 10:08 ч.

11.11.2023 от 17:05 ч. - 11.11.2023 до 20:39 ч.

14.11.2023 от 01:03 ч. - 14.11.2023 до 04:23 ч.

16.11.2023 от 00:57 ч. - 16.11.2023 до 09:41 ч.

18.11.2023 от 10:27 ч. - 18.11.2023 до 13:27 ч.

20.11.2023 от 12:50 ч. - 20.11.2023 до 16:29 ч.

22.11.2023 от 17:09 ч. - 22.11.2023 до 19:19 ч.

24.11.2023 от 19:40 ч. - 24.11.2023 до 22:28 ч.

26.11.2023 от 23:52 ч. - 27.11.2023 до 02:40 ч. 

29.11.2023 от 03:03 ч. - 29.11.2023 до 08:53 ч.

Часовете, в които Луната е „без курс“, са неблагоприятни за взимане на важни решения, за нови начинания и проекти, за подписване на договори (включително брачни) и споразумения, за други важни или рисковани действия. Луната „без курс“до напускането на всеки знак не образува мажорни аспекти с останалите планети, а това не дава възможност предприетите действия и взетите решения в тези часове да имат развитие и успех в бъдещ план. Тези часове са благоприятни единствено за довършителни действия и рутинна работа. 

Марги Паскалева