Ето какво си казаха за " добър ден " ИТН и ГЕРБ-СДС

Това е седмата среща на "Има такъв народ" в опит да спси третия мандат

Новини
12:15 - 03 Август 2024
4641
Ето какво си казаха за "добър ден" ИТН и ГЕРБ-СДС

Започва седмата среща в търсене на подкрепа за третия мандат. На влизане нито от ГЕРБ-СДС, нито от ИТН коментираха вчерашната среща в НДК, предава БНТ. От страна на ГЕРБ-СДС се отзоваха Теменужка Петкова, Деница Сачева и Росен Желязков.

"Възраждане" няма да подкрепи правителство, зад което застава ДПС, макар и без Пеевски
"Дали ще се ходи на избори зависи от вас. Независимо дали ПП-ДБ подкрепят такъв кабинет, гласовете за мнозинство зависят от вас. Проблемите са по-важни от партийните разминавания", заяви Тошко Йорданов.

"И най-непродуктивният диалог е по-добър от мълчанието. Първият ни въпрос е какво е отношението на ИТН участието е мнозинство, което има за цел да преподреди домовата книга през свалянето на председателя на народното събрание. Ако се формира такова мнозинство и то е продукт на вчерашна среща, не пред медиите, защо тази среща, ако е била за редовни правителство, ГЕРБ не е поканен да участва? Вашето отношение към тези процеси, които бих казал са дежа вю по отношение на освобождаване на председател на народното събрание. Има нужда от ясни отговори. Но няма как да се участва в два политически процеса - мнозинство за служебно правителство и мнозинство за редовно правителство", заяви от своя страна Росен Желязков.

Тошко Йорданов му отговори: "Отговорът е прост - всеки може да се среща с всеки. Предполагам сте прочели поста на Слави Трифонов. Ще ви задам два прости въпроса - ако имаме мнозинство за правителство, въпросът е излишен. Опитваме се само да направим реализация на третия мандат".

"Ще цитирам г-н Зафиров. Темата за смяна на председателя на НС може да е само в контекста на избор за министър-председател", добави Желязков.

"Не мога да говоря от името на Зафиров. Разговорите са за третия мандат. Ако имахме мнозинство, щяхме да имаме правителство", поясни Тошко Йорданов.

"Имаме тежки личностни различия, но въпреки различията се намериха 66 народни представители", заяви Стаснислав Балабанов.