Ето кой е цветът на 2023 година

Той е смесица от алено, бордо и всъщност магента

Стил
15:39 - 06 Декември 2022
13313
Ето кой е цветът на 2023 година

През декември институтът Pantone традиционно обявява основния цвят на следващата година. През 2023 г. несъмнено красивият, но все още малко скучен люляк Very Peri ще бъде заменен от наситения нюанс на Viva Magenta ( Вива Маджента ). Цветът е смесица от алено, бордо и всъщност магента.

„Мощен, енергичен, пулсиращ“ (така го описва главният изпълнителен директор на Pantone Leatrice Eisman) цветът е предназначен да дава сила, да дава положителна нагласа и вяра в бъдещето. Въпреки това, по наше мнение, най-точната според нас характеристика на нюанса Вива Маджента е дадена от вицепрезидента на института Лори Пресман: „Той е настоятелен, но не агресивен - ние го наричаме юмрук в кадифена ръкавица. Това изглежда е най-добрата нагласа, с която човек иска да влезе в новата 2023 година. 

Дизайнерите обаче предвидиха тенденцията предварително: този сезон имаше повече от достатъчно различни нюанси на Вива Маджента на модните подиуми. Освен това се препоръчва да ги носите от главата до петите: носете ярки панталони, макси рокли и дълги палта. Вариантът с пълен лък в модерен нюанс със сигурност е много ефективен, но донякъде опасен и не всеки ще реши да се облича изцяло в червено-бордови неща. За щастие има и други начини да подкрепите тенденцията. Най-сигурният вариант е да изберете обувки или аксесоари в този цвят. Ярка чанта, например, ще украси много всяка визия в основни цветове и ще я направи по-интересна. Ако смятате, че червеното не ви отива, изберете дреха, която е възможно най-далеч от него – пола или панталон. Съчетават се с голям брой различни дрехи, които ще ви осигурят десетки стилни визии.