Ето кои са най-опасните козметични съвети

Тониците на спиртна основа са „ядрен” вариант

Стил
16:47 - 09 Февруари 2021
2445
Ето кои са най-опасните козметични съвети

Ако сте сред почитателите на съвременната онлайн търговия, вероятно в мрежата погледът ви се е спирал и на различните козметични средства, с които да направите външния си вид по-привлекателен. Ето някои от основните продукти, от които трябва да се пазите, за да не пострада здравето ви.

Ползването на крем срещу подсичане може да бъде опасно. Нито един козметик или лекар няма да спори с вас, че такъв крем е прекрасно спасение в случай на подсичане в малка област на кожата. В състава му има цинков оксид, който успокоява и се грижи дори за невероятно чувствителната кожа. Трябва да помните обаче, че съставът на такива кремове, като правило, е достатъчно богат. Използвайте средството строго по предназначение и никога не се опитвайте да експериментирате.

Някои съвети в интернет предлагат да скриете мазния блясък на кожата си, напръсквайки се с дезодорант. Не ви съветваме да правите това! Това е пагубно за кожата. Трябва да разберете, че антиперспирантът блокира не изработването на мазнина, а отделянето на потта, заради което кожата може да се възпали. Но ако искате бързо да направите лицето си по-матово, а под ръка нямате пудра или друго средство, възползвайте се от специални салфетки – евтино и безопасно средство, пише „Уикенд“.

Акнето е проблем, с който можете да се борите по много начини, сред които има и безумни. Например, лепилото. Някой пък дори съветват да се използва ученическо лепило, уж за по-безопасно. Ако сложите подобен продукт на кожата си, то ще я натровите с токсини и други химически елементи. Запомнете, ако имате пъпки, отидете на дерматолог.

Тониците на спиртна основа също са „ядрен” вариант. Веществата в неговия състав блокират появата на кожна мазнина, въпреки че при пресушаването й те извеждат от нея цялата влага, правят я напукана и раздразнена. Помнете, че пресушената в резултат на такъв тоник кожа е голям проблем, който води до загуба на мекота, еластичност и до появата на бръчки. Има и голяма вероятност кожата ви да започне да се омазнява повече.

Последното средство, което често се препоръчва в интернет, също е абсурдно. Много момичета мислят, че ако лакът фиксира косата, може да направи това и с грима.

Отговорът на този въпрос е достатъчно прост: развитие на кожни болести, напукване на кожата, лющене и много други прелести. Освен това той е опасен за очите, дихателните пътища и устната кухина. Лакът съдържа и много вредни вещества, списъкът на които не се събира на пръстите. Ако мечтаете „да задържите” грима на лицето си задълго, използвайте специални средства във вид на прозрачна пудра и козметичен спрей.