Ето кой стреля по Тръмп

Нападателят е убит, казаха от ФБР

Новини
09:32 - 14 Юли 2024
9172
Ето кой стреля по Тръмп

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ разкри самоличността на човека, стрелял по бившия американски президент Доналд Тръмп на митинг в щата Пенсилвания, предаде Франс прес, като се позова на днешни информации на американски медии.

"ФБР идентифицира Томас Матю Крукс, на 20 години, от Бетъл Парк, Пенсилвания, като човека, замесен в опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп на 13 юли в Бътлър, Пенсилвания", се казва в изявление на ФБР, цитирано от медиите Ен Би Си и Си Би Ес.

Американското Федерално управление за авиация (FAA) заяви днес, че въздушното пространство над селището Бетъл Парк, от което произхожда заподозреният за стрелбата срещу Тръмп, е "незабавно затворено" по специални причини, свързани със сигурността.

В. "Вашингтон пост" написа, че заподозреният за стрелбата срещу Тръмп е бил регистриран пред властите като симпатизант на Републиканската партия. Ройтерс също съобщи тази информация, като се позова на избирателни регистри на щата Пенсилвания.

Доналд Тръмп бе ранен в дясното ухо на митинг в щата Пенсилвания, но е добре, съобщиха самият бивш президент на САЩ и предизборният му щаб.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое разследването на случая.

Заподозреният за стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп е мъж, каза по-рано днес на брифинг полицията на щата Пенсилвания.

Заподозреният за стрелбата е мъртъв.