Ето от какво единствено се срамува Дейвид Бекъм

Неподходяща прическа е най-голямото угризение на бившия футболист

Футбол
15:58 - 05 Юли 2023
2885
Ето от какво единствено се срамува Дейвид Бекъм

Дейвид Бекъм е от онези мъже, които не се страхуват да изпробват различни визии по време на публичната си кариера. Той никога не се е страхувал да експериментира с косата си - от конска опашка до побеляла руса коса.

Въпреки това 48-годишният бивш футболист разкри единствената прическа, за която съжалява - тази, която носеше преди срещата си с Нелсън Мандела през 2003 г.

Спортистът реши да си направи плитки по време на почивка във Франция, но съжали за решението си, когато се срещна с покойния южноафрикански политик, признавайки, че днес това би било определено като "културно присвояване".

Според The Sun той обяснява: "Бяхме там със семейството и една от приятелките на Виктория, която е фризьорка. Попитах я дали може да направи нещо с косата ми и тя каза: "Искаш ли cornrows? (плитки, при които косата се сплита близо до скалпа)", а аз казах:

"Да, не знам какво е това. Но да. Беше болезнено да ми ги сплетат, но ми харесаха.“

"Срещнах се с Нелсън Мандела, който ме поздрави. И на снимката, която имам с него, съм аз, държащ ръката му, с тънки плитки в косата. Това е единственото, за което съжалявам.“

Междувременно Дейвид говори, че се гордее с еврейските си корени, като дядо му по майчина линия Джоузеф е изповядвал тази религия.

Дейвид заяви, че е горд член на еврейската общност в Северен Лондон и гарантира, че семейството му е наясно с историята си.

Говорейки в синагога в Лондон за стипендиите на Лира Уинстън, той каза: "Дядо ми винаги се е грижил да спазваме определени традиции. Всяка събота сутрин отивах да ги видя, а баба ми приготвяше пилешка супа, мацови топчета и латки. Семейството винаги се събираше заедно.“

Междувременно Дейвид разказва за въздействието, което е оказал върху него и семейството му прословутият му червен картон на Световното първенство по футбол през 1998 г.

Легендата на Англия беше изгонен в четвъртфиналния сблъсък на Англия с Аржентина, след като изрита Диего Симеоне след удар на полузащитника срещу младата звезда на "Трите лъва".

Инцидентът се случи точно пред очите на съдията Ким Милтън и датският съдия нямаше друг избор, освен да покаже червен картон на Бекъм, а Англия напусна турнира след поражение с дузпи.

След завръщането си в родината Дейвид претърпя огромна реакция и беше очернен от медиите, а в един лондонски пъб беше окачено негово чучело и през следващия сезон той беше подложен на обиди по време на всяко гостуване.