Ето я най-красивата омъжена българка

Оксана Желяпова се пребори за титлата с повече от 300 дами, които бяха кандидатки за корона на предварителния кастинг

Стил
13:58 - 01 Ноември 2022
11503
Ето я най-красивата омъжена българка

Ето я най-красивата омъжена българка! Юристка от Варна е новата носителка на титлата „Мисис България Вселена“. Оксана Желяпова се пребори за титлата с повече от 300 дами, които бяха кандидатки за корона на предварителния кастинг.

Победителката е завършила с отличие висшето си образование в специалност юрист по международно и криминално право. Има две малки принцеси на 8 и 10 години - Малена и Ивана, с които много се гордее. Каузата й е да се сплотят бесарабските българи и да се създаде благотворителен фонд за децата, които искат да учат и живеят в България.

„Аз съм осмо поколение от тези българи, които са тръгнали в началото на 19 век с голяма мъка от родината си. За тези 200 години далеч от историческата родина те останаха същите като предците им - говорещи български и православни.

Бесарабските българи искат да имат силата на традицията и духа и проявяват гордост за това, което са направили нашите деди. Ние сме потомци на хора, които далеч от родните Балкани изградиха бащиното огнище. Желаем всички да обичат българското с цялото си сърце и да споделяте любовта си с децата“, споделя победителката, която ще представи България на най-големия световен конкурс.