Ето я новата секси синоптичка на Би Ти Ви

Участниците в стажантската програма на медията Мая Никифорова и Петроний Евтов ще представят прогнозата за времето

Нещо за четене
11:41 - 30 Юли 2024
4481
Ето я новата секси синоптичка на Би Ти Ви

Двама млади таланти се присъединяват като стажант-метеоролози към екипа от синоптици в новинарската редакция на bTV от 1 август. Мая Никифорова и Петроний Евтов са студенти, които са част от годишната стажантска програма на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“. Те са избрани след подбор и специализиран обучителен процес от доказалите се професионалисти Станислава Цалова и Борислав Лазаров, и ще продължат под тяхно менторство своето развитие в bTV Времето. Двамата ще подпомагат ежедневната работа на метеоролозите на телевизията Натали Трифонова, Станислава Цалова и Борислав Лазаров, ще представят прогнозата за времето и създават иновативен тип метеорологично съдържание в социалните мрежи.

Мая Никифорова

„Присъединяването на Мая и Петроний към екипа на bTV Времето изразява амбицията ни да даваме път на талантите в професията. Стажантската програма на bTV е целогодишна и през нея много млади хора започват своето кариерно развитие, работейки с някои от най-добрите журналисти в България. За първи път в програмата обучаваме телевизионни метеоролози и пожелаваме на Мая и Петроний творческо вдъхновение и много успехи“, заявява Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

Петроний Евтов

Мая Никифорова е от град Перник и е възпитаник на Природоматематическата гимназия „Христо Смирненски” с профил „Биология и химия“. В 9 клас се заражда нейният интерес към географията, провокиран от изследването на връзките между природните и обществени, социалноикономически явления и обекти. Записва „География“ в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, където предстои да бъде трети курс. Личните ѝ интереси са насочени към областта на метеорологията и климатологията - климатът, особеностите му, измененията и антропогенната дейност, която му влияе. Проявява любов към животните от малко дете и ще се опита да пренесе това и на екрана, представяйки интересни видеа и любопитни факти.

Петроний Евтов е от град София и от 14-годишен се влюбва в необятния свят на физиката. Завършва средното си образование в 9-та Френска езикова гимназия – София и записва „Астрофизика, метеорология и геофизика“ във Физическия факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, където предстои да бъде трети курс. Проявява силен интерес към иновациите в технологиите, природните явления и опазването на околната среда. Практикува различни спортове - спортна гимнастика, карате, плуване, катерене в зала, триатлон и професионално волейбол, и покорява често българските планини с преходи и участия в маратони.