ЕВАЛЛА, Лудогорец! 10-а поредна титла в Разград

Футбол
21:57 - 04 Май 2021
4676
ЕВАЛЛА, Лудогорец! 10-а поредна титла в Разград

Лудогорец стана шампион на България за десети пореден път като победи с 3:1 Берое в мач от първия кръг на първата шестица на efbet Лига. С десетата си титла разградчани подобриха постижението на ЦСКА от периода 1954 - 1962, когато “армейците” записаха девет титли. Един от футболистите на "орлите" пък записа и десета титла на своята лична сметка - капитанът Светослав Дяков.

В шампионския мач резултатът бе открит в 29-ата минута. Кирил Десподов бе изведен на позиция сам срещу вратаря и след като го преодоля прати топката към вратата. На голлинията Стив Фуртадо можеше да изчисти, но опитът му бе крайно нескопосан и кълбото влезе в мрежата. Първоначално страничният рефер вдигна засада, но след консултация с ВАР голът бе правилно зачетен.

Съвсем скоро отново ВАР трябваше да взима важно решение. Топката стигна до Алиун Фал в наказателното поле и след това се отклони в ръката на Оливие Вердон. От апаратната посъветваха главния съдия Драгомир Драганов да погледне ситуацията на екрана в близост до терена и след като го направи посочи дузпа. Зад топката застана Гаюс Макута и реализира за 1:1.

Постепенно играта се изравни, но към края на мача Лудогорец отново вдигна оборотите и в крайна сметка стигна до успех. Контраатака в 79-ата минута позволи на Жордан Икоко да напредне по левия фланг, след което да намери в наказателното поле Доминик Янков. Младокът успя да задържи топката и с техничен удар успя да стреля. Ганев съумя да докосне кълбото, но не достатъчно, за да предотврати гола - 2:1.

Съвсем скоро резултатът набъбна на 3:1. Десподов бе изведен сам срещу вратаря и след това видя, че Кешерю е на празна врата, за да му даде за лесен завършек.

Така вече нямаше съмнение, че Лудогорец ще успее да вземе победата и след последния съдийски сигнал играчите на "орлите" нахлува на терена, за да отпразнуват поредната си шампионска титла.

Снимки: LAP.bg