Евертън и Тотнъм врътнаха 2:2 на "Гудисън парк"

Националът на лондончани - Хари Кейн, вкара две попадения и се контузи

Спорт
08:00 - 17 Април 2021
1722
Евертън и Тотнъм врътнаха 2:2 на "Гудисън парк"

Евертън и Тотнъм завършиха 2:2 в шоу на "Гудисън Парк" в 32-ия кръг от Висшата лига на Англия. Два гола за домакините реализира Гилфи Сигурдсон, а същото направи и Хари Кейн за "шпорите".

Равенството обаче не помога на нито един от двата тима, които остават дали от Топ 4. Тотнъм е седми с 50 точки, а "карамелите" са една позиция по-надолу с 49.

Срещата стартира добре за гостите от Тотнъм. В 27-ата минута на двубоя след центриране по левия фланг, топката някакси се озова в голямата звезда Хари Кейн. Той овладя и стреля с левия крак и не остави шансове за вратаря на "карамелите".

Радостта на гостите не трая дълго. В 30-ата минута Гилфи Сигурдсон реализира дузпа за 1:1. Тя бе отсъдена за нарушение на Регилон от Тотнъм. Двубоят продължи да бъде двуостър и да бъде изпъстрен с положения. Хамес Родригес пропусна за Евертън, а същото стори и Хюн-Мин Сон.

В 62-ата минута Евертън поведе в резултата. Шеймъс Коулман достави перфектно центриране към Гилфи Сигурдсон, който с воле от границата на наказателното поле не остави шансове Лорис и реализира.

Но само седем минути по-късно хищникът Хари Кейн бе на правилното място в правилното време. Той успя да стреля веднага след рикошет и да изравни резултата 2:2. До края и двата тима имаха шансове да вкарат. Хари Кейн удари греда след удар с глава, ав 85-ата минута Ричарлисон не успя да донесе трите точки на Евертън от близо разстояние. В края на мача Хари Кейн контузи десния си глезен и със сигурност изправи косите на Жозе Моуриньо и феновете на "шпорите".