Евгения , съпругата на известен руски опозиционер , разказа за терора на Кремъл

Владимир Кара-Мурза е един от най-яростните критици на Путин, който на 17 април беше осъден на 25 години затвор от московски съд

Новини
12:00 - 24 Март 2024
4458
Евгения, съпругата на известен руски опозиционер, разказа за терора на Кремъл

Евгения, съпругата на един от един от най-големите противници на Владимир Путин Владимир Кара-Мурза даде ексклузивно интервю пред БНТ.

Владимир Кара-Мурза е свалил повече от 25 кг и полиневропатията, която е развил след двете отравяния действа.

"Не му се прилага никакво лечение", споделя Евгения.

Заболяването на Мурза е от списъка на болестите, с които човек не може да бъде държан зад решетките, защото може да предизвика паралич.

"В днешна Русия, на Владимир Путин, хората в затворите системно са подлагани на физически и психически изтезания", разказва Евгения и пояснява: "А единственото им престъпление е, че изразяват своята позиция. И че тя се различава от официалната позиция на Кремъл. Това са хора, които се обявяват срещу войната, срещу режима, които са зад решетките или в изгнание".

Владимир Кара-Мурза е един от най-яростните критици на Путин, който на 17 април беше осъден на 25 години затвор от московски съд. Съдът го призна за виновен по обвинения в държавна измяна и други престъпления. Съдебният процес срещу него беше широко осъден като политически мотивиран.

Това е най-голямата присъда, произнесена срещу противник на Кремъл след разпадането на Съветския съюз.