Евродепутатка: Г-н Вебер, защо си затваряте очите за Борисов и Орбан?

Недопустимо е намесата на ЕНП в полза на ГЕРБ у нас, заяви Цветелина Пенкова

Новини
18:38 - 14 Септември 2022
7044
Евродепутатка: Г-н Вебер, защо си затваряте очите за Борисов и Орбан?

Недопустима намеса на ЕНП точно преди изборите в България видя в обсъждането на ареста на Бойко Борисов евродепутатът Цветелина Пенкова от Прогресивния алианс на социалистите и демократите.  

Решението за ареста е основано на формалистични причини, не по същество. Не бива да се заблуждават хората. Да не се използва институцията за реабилитацията на личност с предизборна цел. Г-н Вебер, препълнената зала ви освирка за това. 10 години си затваряте очите за Борисов и Орбан. Това е недопустима намеса, отсече Пенкова. 

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев обаче попита случайно ли е, че точно преди ареста Борисов е настоял публично за изпращане военна техника за Украйна. Не бива върховенството на закона да е селективно, отсъди той.

Съдът определи акта за непокриващ стандаратите. Кой взе това решение? Това беше лично решение на Петков, който даде инструкции на МВР на Бойко Рашков и брутално намеси името на европейската прокуратура. Така Петков опетни тази институция, отсече евродепутатът.

Петков бе в скандална ситуация да е свидетел в полиция за избягал олигарх в Дубай. Кабинетът Петков прокарваше най-прокремълската политика – не изпратихме оръжия за Украйна, атакува Ковачев, заяви Андрей Ковачев.