Европейската Супер лига се спира на формат с 18 отбора

Нямаме желание да коментираме темата, заявиха от ФИФА

Спорт
17:35 - 28 Октомври 2020
3134
Европейската Супер лига се спира на формат с 18 отбора

Испанското издание Diario AS разкри още подробности относно формата на зараждащата се Европейска Супер лига. Според медията, форматът на новия турнир ще наподобява този на Евролигата в баскетбола, а финансирането ще бъде осигурено банка JP Morgan.

Най-вероятно клубовете ще се спрат на формат с 18 отбора, което означава, че всеки един от участниците ще изиграе 34 мача, след което на база класирането им, първите 8 ще сформират финална осмица, преди да бъде излъчен шампионът.

Както е известно, в момента водещите клубове от Англия, Испания, Италия, Франция и Германия водят преговори. Стана ясно също, че идеята е подкрепен от ФИФА, въпреки че до този момент от УЕФА се противят на случващото се

Според информациите, турнирът няма да засегне първенствата на отделните държави, но ще има сериозен ефект върху съществуващите вече Шампионска лига и Лига Европа.

Световната футболна централа отговори на разкритието на вече бившия президент на Барселона - Хосеп Мария Бартомеу, че каталунците са приели предложението да станат част от Европейска Суперлига.
Бартомеу оповести това на вчерашната си пресконференция, на която обяви и решението си най-сетне да подаде оставка.

Според BBC от ФИФА са заявили, че централата няма подобна информация.

"Вече заявихме през миналата седмица, че ФИФА няма желание да коментира темата за т.нар. Европейска Суперлига, която се появява от време на време, тъй като вече има добре установени футболни структури, които да се справят с този въпрос", гласи становището на централата, което BBC публикува.