ФА погна Гарначо за расизъм и емотикони с маймуни

Крилото на Манчестър Юнайтед е изправен пред сериозно наказание заради пост за камерунския си съотборник Онана, който го защити

Спорт
12:56 - 27 Октомври 2023
2358
ФА погна Гарначо за расизъм и емотикони с маймуни

Крилото на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо може да бъде наказан заради изтритата му публикация в социалната мрежа "X" за Андре Онана. Постът, който беше направен малко след полунощ британско време след успеха срещу ФК Копенхаген в Шампионската лига, беше видим за потребителите на "X" за около 15 минути, преди да бъде изтрит окончателно.

И сега на Алехандро Гарначо може да му бъде повдигнато обвинение от Футболната асоциация, тъй като публикацията вероятно ще се счете за "утежнено нарушение" на нейните правила за поведение в социалните медии.

През 2020 г. Единсон Кавани получи наказание от три мача и беше глобен със £100 000 от ФА, след като в публичния си отговор на съобщение на приятел в Инстаграм използва испанския термин "негрито", което се превежда като "черен".

Уругваецът, който по това време играеше за Манчестър Юнайтед, бързо изтри публикацията и се извини, след като беше наясно с последствията, като на следващия ден нападателят пусна изявление, в което заяви, че е против расизма.

Кавани също беше задължен от ФА да премине курс на обучение след този случай.

Предстои да видим какво ще е развитието на ситуацията с младия аржентинец, който може да бъде изправен пред сходни последствия след това невнимание в социалните мрежи.

Камерунският национал беше спасителят на Юнайтед във вторник вечерта, след като неговото спасяване на дузпа в добавеното време гарантира на отбора на Ерик тен Хаг жизненоважна победа с 1:0 над ФК Копенхаген в Шампионската лига.

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана подкрепи съоброника си Алехандро Гарначо. Според него младокът не трябва да бъде наказван заради публикацията си в социалните мрежи.

Гарначо разбуни духовете на Острова след измъчената победа срещу Копенхаген в Шампионска лига. Той пусна своя снимка с Онана и добави емотикони на горила.

Аржентинецът по-късно изтри съобщението си, но английските медии съобщиха, че Футболната асоциация разследва случая и Гарначо може да отнесе наказание.

Като замесен в скандала Онана също изрази своята позиция в Туитър: "Хората не могат да преценят от какво мога да се обидя. Аз знам какво точно е имал предвид Гарначо - сила и мощ. Това не трябва да има последствия", написа стражът.