ФА разследва Челси и Нотингам, иска и доживотно наказание на Пакета

Спорт
12:46 - 09 Октомври 2024
3804
ФА разследва Челси и Нотингам, иска и доживотно наказание на Пакета

Отборите на Челси и Нотингам Форест ще бъдат разследвани от Футболната асоциация на Англия (ФА) за масово сбиване край страничната линия по време на мач от Висшата лига, съобщава агенция Ройтерс. Двубоят завърши наравно 1:1.

Инцидентът се случи с дейното участие на Неко Уилямс, който извърши грубо нарушение срещу Марк Кукурея. Част от техните съотборници се включиха в мелето и то продължи няколко секунди, преди да бъде прекратено от съдията Крис Кавена. Той вдигна 11 жълти картона в целия двубой.

"Двата клуба са разследвани за това, че не успяха да предотвратят неприличното и/или провокативно поведение на футболистите си в 88-та минута на мача", пишат от ФА.

Челси и Нотингам Форест трябва да представят своите гледни точки не по-късно от 10 октомври.

В същото време Английската футболна асоциация повдигна нови обвинения срещу халфа на Уест Хем Лукас Пакета за нарушаване на правилата за залагане.

Бразилският футболист е обвинен, че между ноември 2022 г. и август 2023 г. умишлено си е изкарал най-малко четири жълти картона, на което около 60 бразилци са заложили в бетинг компании и спечелили 100 хиляди паунда.

След това ФА започна разследване, по време на което беше иззет телефонът на Пакета, за да се проверят неговите съобщения, обаждания и банкови извлечения. Оказа се обаче, че в този период футболистът си е купил друг смартфон, за да продължи да залага под друго име. Сега той е обвинен и за възпрепятстване на разследването и укриване на информация.

ФА настоява за доживотно наказание за полузащитника. 27-годишният Пакета трябва да бъде изслушан през март следващата година. През лятото беше съобщено, че Манчестър Сити се е отказал от трансфер на играча поради обвинения в залагания.