Фабиан Нюрнбергер: Първият мач за националния отбор е нещо специално

Спорт
11:04 - 12 Септември 2024
580
Фабиан Нюрнбергер: Първият мач за националния отбор е нещо специално

Новият национал на България – Фабиан Нюрнбергер, сподели впечатленията си след дебюта си за „лъвовете“, който дойде при нулевото равенство срещу Беларус за Лигата на нациите, а няколко дни по-късно записа цял мач и при победата над Северна Ирландия с 1:0 в Пловдив.

„Никога не съм мислил, че ще се стигне дотук“, призна Нюрнбергер в интервю за Transfermarkt. Футболистът на Дармщат призна, че да бъде национал в известен смисъл е "странно чувство“.

"Отдавна не съм бил нервен преди мач, но първият мач с националния отбор е нещо специално", сподели той за дебюта си срещу Беларус и разкри, че след мача семейството и приятелите му са му писали, за да го поздравят: „Всички бяха много горди. Разбира се, бях щастлив от това“.

Нюрнбергер коментира и езиковата бариера, която все още съществува между него и останалите национали: „Говоря български доста добре, но на много ниско ниво. Ето защо използвам думи от речника на другите момчета. Когато са в група и говорят по-бързо, ми е по-трудно. В индивидуални разговори обаче, нямам проблем. Моите съотборници ми помогнаха да свикна лесно и ме приемат много добре“.