Фабрика в склада на мъртвец бълвала фалшиво Marlboro

Имотът на покойния Стамат наследила дъщеря му, дала го под наем

Новини
16:03 - 08 Октомври 2020
2977
Фабрика в склада на мъртвец бълвала фалшиво Marlboro

Нелегалната фабрика за цигари, разбита снощи в с. Желязно, се е намирала в земеделския склад на покойник от селото на име Стамат. Приживе мъжът ползвал навеса и имота си от близо половин декар, за да прибира поливните машини и инвентар, които използвал в земеделието. Въпросният цех е бълвал фалшиво Marlboro за милиони. 

Местни твърдят, че след смъртта на съселянина им, имотът бил наследен от неговата дъщеря. Тя обаче рядко се вестявала в Желязно, живеела в Пловдив и отдавала склада под наем. 

Вчера жители на селото видели как дамата била докарана на място. Предполага се, че разследващите са се опитали да разберат от нея кои са лицата, наели имота и превърнали го в нелегална фабрика за папироси.  

В селото разказаха, че нелегалната фабрика, която бълвала цигари от марката Marlboro е работила повече от година. Някои обясняваха, че са виждали понякога в склада да влизат камиончета, а понякога и цели тирове. Никой обаче не предполагал какво се произвежда вътре. 

Складът се намира в края на селото, по пътя за Крислово, в близост няма къщи, а само краварник. 

"Работниците в цеха сто процента не са от селото, наемани са някъде отвън, ако имаше наши хора, досега щяха да са се раздрънкали и да се разчуе какво се майстори вътре", разказаха хора от Желязно.