Face off: Разжалван ли е ген. Атанасов от редник Христо Иванов?

Новини
14:30 - 02 Декември 2020
5440
Face off: Разжалван ли е ген. Атанасов от редник Христо Иванов?

Шефът на „Демократична България“ Христо Иванов явно е отредил ролята на "лошото ченге" на съдружника си в съюза ген. Атанас Атанасов, шушукат активисти в десните редици. 

Докато бившият правосъден министър и пионер на антиправителствените протести мълчи загадъчно за замисляните от "Да, България" и ДСБ не особено удобни коалиции, някогашния директор на НСС нагази в трънливата пътека и обяви, че партията на Костов трябва да се съюзи с извънпарламентарните дисиденти Мая Манолова и Слави Трифонов.

"Демократична България" в следващия парламент ще се бори да получи управленски мандат и да го реализира със сегашната извънпарламентарна опозиция, защото тези, които днес са в парламента - и управляващи, и опозиция, са статуквото, което ни доведе до това положение.“, отсече в тв ефира генералът преди няколко дни.

След което шефът на десницата веднага бе разпънат на кръст, че се заформя лява управленска коалиция - "Демократична България", "Изправи се Бг" на Мая Манолова , "Има такава държава" на Слави Трифонов и „Отровното трио“.

Генералът веднага бе обстрелян с куршуми от десните симпатизанти, които заляха социалните мрежи със закани да не гласуват, ако десницата тръгне да прави откровено ляв алианс. Естествено, в лицето на Манолова и Трифонов, феновете на старата градска десница привиждат БКП-та, "Мултигруп" и всякакви подобни мрачни сенки. Не ги успокои и заявката на Дългия, че партията му ще се явява сама на избори. 

„Как ще гласуваме за десница, която прави леви обединения?!. Абсурд!“, побесняха стотици десни симпатизанти.  

Думите на генерала станаха и повод за подхвърляния, че „страховитият“ ексшеф на НСС явно козирува на заповедите на Христо Иванов, макар и да е с много по-висок военен чин.

„Май редник Христо Иванов разжалва генерала, смениха си ролите. Сега генералът е Христо“, иронизират хора от старата десница.

Тъмносини признават, че бившият правосъден шеф командва в ДБ и чертае стратегиите, но не иска повече да се подлага на електоралната омраза и затова пуска по нащърбената пързалка тъмносиния генерал.

Самият Христо Иванов очевидно също премисля за подобна коалиция – дали предизборна или следизборна, не е ясно. Още преди няколко месеца, самият той също бе подложен на обстрел, след като не отрече готовност за бъдещо общо управление с ГЕРБ пред БНТ.

Сега обаче, за да не трупа черни точки, лидерът на ДБ възложи неудобния публичен сондаж на генерала.

Иначе "любовта" между Мая Манолова и ДСБ отдавна е в ход – още на местните избори, хората на Костов пуснаха бюлетина за нея, като й дадоха рамо за кмет на София, вместо да подкрепят Йорданка Фандъкова. Тя пък им върна жеста, като даде глас за десните районни кметове, като публично афишира симпатиите си.