Фадъкова : Много пъти са искали да строят хотели в Борисовата

Трябва устройствен план, само тогава нещата ще си дойдат на мястото, увери столичният кмет

Новини
09:42 - 22 Юни 2019
2335
Фадъкова: Много пъти са искали да строят хотели в Борисовата

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща това лято да бъде още по-работно в ефира на Би Ти Ви. По повод скандалите около плановете за застрояване на Борисовата градина, градоначалникът каза следното: „Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим историческите ценности на нашия град. Между 1997 година и 2005 година части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества. В дейността на тези дружества се споменава хотелиерство и строителство. Опитвано е много пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това искаме подробен устройствен план, за да избегнем подобно строителство".

Фандъкова се защити от критиките към нея, че дава зелена улица на плътното застрояване и изтъкна необходимостта от устройствен план.

„Грижата, инвестициите, които правим, показват ясно моето отношение към парковете и строителството в тях. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха. Сега почти няма място в парковете. Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат", каза  кметицата.

Фандъкова засегна и най-тежката за Столична община тема – за отчуждаването на имотите, като подчерта, че е много трудна битката частна собственост да стане общинска. „Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства", даде детайли Фандъкова.